marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Actorul care uimea pe toata lumea cu 22 de ani in urma si crea cel mai inspaimantator robot: Robert Patrick. Cum a ajuns astazi T-1000

Cu 22 de ani in urma, pe vremea cand 3D-ul nu "imbolnavea"  fiecare film ca sa umple salile de cinema, lider de box office in intreaga lume era bijuteria lui James Cameron - Terminator 2: Judgment Day.

Actorul care uimea pe toata lumea cu 22 de ani in urma si crea cel mai inspaimantator robot: Robert Patrick. Cum a ajuns astazi T-1000

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO!

Al doilea film din seria Terminator a facut incasari de 519 milioane de dolari si a dat unul dintre cele mai explozive si interesante personaje negative ale deceniului in cinema - Robert Patrick in rolul robotului lichid T-1000 trimis sa-l ucida pe John Conner - interpretat de Edward Furlong.


Robert Patrick a creat unul dintre cei mai remarcabili antagonisti din anii '90 in filme - robotul din metal lichid ce poate lua forma umana si pe care nimic nu parea sa-l poata distruge si i-a adus peliculei unul dintre cele 4 Oscaruri cu care se lauda - cel pentru efecte speciale.


Robert Patrick va implini 55 de ani. Nascut in Georgia, pe 5 noiembrie,1958, actorul este cunoscut pentru rolurile lui John Doggett in The X-Files (2000-2002), Ray Cash in Walk the Line ( 2005), Thomas Ryan in serialul The Unit (2006-2009). A mai jucat in Lost si Sopranos, iar pe marele ecran a aparut in Fire in the Sky, Cop Land, The Faculty, Bridge to Terabithia, Spy Kids si Flags of Our Fathers.



Robert Patrick a marturisit recent intr-un interviu ca Terminator 2 a fost filmul care i-a transformat viata si cariera. In 1990 era falit, traia intr-un apartament ieftin si se chinuia alaturi de cea care avea sa-i devina sotie - actrita Barbara Patrick.  Rolul robotului din metal lichid i-a bantuit cariera.  Va mai amintiti de imaginile devenite iconice in care T -1000 trece prin gratiile din spitalul de nebuni unde era inchisa Sarah Conner? Sunetul din acele secvente era redat de deschiderea unei cutii de mancare pentru caini.


Crearea lui T-1000 a costat la acea vreme 5.5 milioane de dolari ( bugetul intregului film a fost de 102 milioane de dolari). Echipa de la Industrial Light and Magic, compania care s-a ocupat de efectele speciale ale filmului a avut nevoie de 36 de artisti si 8 luni pentru a lucra la acest personaj in fazele lui de "metamorfoza".



Prima optiune a lui James Cameron pentru rolul robotului T-1000 a fost cantaretul de rock Billy Idol. Dar din cauza faptului ca acesta din urma a suferit un accident pe motocicleta, Cameron a fost nevoit sa aleaga pe altcineva.

James Cameron l-a ales pe el pentru a fi in antiteza totala cu personajul original al Terminatorului - Schwarzenegger.

"Am vrut sa gasesc pe cineva care sa fie in contrast cu Arnold. Daca seria robotilor 800 seamana cu tancurile Panzer, atunci seria T1000 ar trebui sa semene cu masinile Porche" a spus James Cameron despre cele doua personaje si distribuirea actorilor in rolurile robotilor.


Robert Patrick a urmat un regim strict si s-a antrenat ore in sir pentru a fi credibil in film in scenele in care alearga foarte repede. Desi apar in mai mult secvente impreuna, Arnold Schwarzenegger si Robert Patrick nu au nici un dialog fata in fata pe durata intregului film. Acesta a fost singurul film din seria Terminator pentru care actorul a lucrat.

Robert Patrick n-a ramas strain de televiziune sau cinematografie. In 2012 a aparut in  "Gangster Squad", alaturi de Sean Penn, Ryan Gosling si Emma Stone si apare constant in serialele Sons of Anarchy si True Blood. Pentru urmatorii 2 ani, actorul are in agenda 5 noi filme.



Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies