marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Actorul Iurie Darie este in coma. Vezi imagini emotionante cu el de la Gala Premiilor GOPO din martie

Starea de sanatate a lui Iurie Darie este foarte grava, actorul nu a raspuns la stimul, este in coma indusa, fiind ventilat mecanic, au declarat, luni, surse medicale.

Actorul Iurie Darie este in coma. Vezi imagini emotionante cu el de la Gala Premiilor GOPO din martie

Medicii de la Spitalul "Bagdasar-Arseni", unde actorul Iurie Darie este internat de sambata, urmau sa il detubeze, luni, pentru a vedea daca poate sa respire singur, in conditiile in care starea acestuia se ameliorase usor. Interventia pentru detubare nu a avut loc inca, au precizat sursele citate.


Purtatorul de cuvant al Spitalului "Bagdasar-Arseni" din Capitala, Florian Bica, declarase, luni dimineata, ca starea de sanatate a lui Iurie Darie este in usoara ameliorare, este constient, dar prognosticul ramane rezervat.


"Starea pacientului este usor ameliorata fata de ziua de ieri, a inceput sa deschida ochii, este constient, intubat, se incearca luni detubarea. Prognosticul ramane rezervat, din cauza varstei si a patologiei asociate", a spus medicul Florian Bica.


Actorul Iurie Darie a ajuns, sambata, la Spitalul Universitar, cu o ambulanta, dupa ce a acuzat dureri in piept si probleme de respiratie.Potrivit medicilor, actorul a suferit complicatie post-operatorie, acumuland in continuare lichid in creier.

Medicii de la Spitalul Universitar au luat decizia de a-l transfera pe actor in conditiile in care problemele medicale pe care le are Iurie Darie sunt consecinta afectiunii mai vechi, pentru care a fost operat, de altfel, la Spitalul de Urgenta "Bagdasar-Arseni".


Actorul Iurie Darie, in varsta de 83 de ani, a fost dus, in 10 mai, la Spitalul de Urgenta "Bagdasar-Arseni" din Capitala, iar in 21 mai a fost operat pentru a-i fi scos lichidul acumulat in zona creierului.

Iurie Darie are o cariera remarcabila, ce cuprinde roluri in peste 40 de productii cinematografice. Dupa ce a debutat in cinematografie, in 1953, in "Nepotii gornistului" - in regia lui Dinu Negreanu, avandu-i alaturi pe Marga Barbu si pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat in filme precum "S-a furat o bomba" (1961), "Dragoste la zero grade" (1964), "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte" (1971), "Fratii Jderi" (1974), "Ringul" (1983), "In fiecare zi mi-e dor de tine" (1987), "Zambet de soare" (1987), "Oglinda" (1993), "Punctul zero" (1996), "Triunghiul mortii" (1999).

De-a lungul carierei, Iurie Darie a colaborat cu unii dintre cei mai importanti regizori romani ai secolului trecut: Ion Popescu Gopo, Mircea Dragan, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Vitanidis. De asemenea, in teatru, actorul a cucerit audienta prin roluri memorabile in piese precum "Troilus si Cressida", "Umbra" si "Palaria".


In martie Iurie Darie, a fost recompensat cu Premiul pentru Intreaga Cariera la Gala Premiilor GOPO 2012 in cadrul unui moment emotionant.



Sursa: Mediafax
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies