marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Actrita cu picioare de 2 milioane de $, Jamie Lee Curtis va juca alaturi de George Clooney. Drama Reginei tipetelor: cum a ajuns sa fie obsedata de cum arata

La 53 de ani, uimitoarea Jamie Lee Curtis se intoarce pe Broadway alaturi de George Clooney si Martin Sheen in piesa Proposition 8. Actrita cunoscuta in anii '80 pentru picioarele ei fenomenale pe care si le asigurase pentru doua milioane de dolari demonstreaza ca desi a trecut de 50 de ani ramane la fel de cuceritoare.

Actrita cu picioare de 2 milioane de $, Jamie Lee Curtis va juca alaturi de George Clooney. Drama Reginei tipetelor: cum a ajuns sa fie obsedata de cum arata

Cu 30 de ani in urma avea unul dintre cele mai bine lucrate corpuri din showbiz unde era cunoscuta drept "regina tipetelor" datorita aparitiilor sale in multe filme horror precum "Halloween", "The Fog", "Prom Night" si "Terror Train". Peliculele in care a jucat vedeta au facut incasari de peste un miliard de dolari.


Fiica celebrilor actori Tony Curtis si Janet Leigh, Jamie Lee Curtis a impresionat atat prin talentul ei, cat si prin fizicul fara cusur (ce i-a adus porecla de "The Body")  in filme ca Trading Places, Perfect si A Fish Called Wanda. Trade-mark-ul ei au fost picioarele lungi si bine lucrate, pe care vedeta si le-a asigurat pentru 2 milioane de dolari si care mai intorc si acum capetele, desi actrita a implinit toamna trecuta, pe 22 noiembrie, 53 de ani.


6 filme tari pe care sa le vezi in acest weekend la cinema!


Scena in care Jamie Lee Curtis apare la bustul gol in "Trading Places" a fost aleasa de revista Entertainment Weekly una dintre cele mai memorabile cadre din cinematografie alaturi de scena interogarii lui Sharon Stone in Basic Instinct. A fost premiata cu doua Globuri de Aur pentru comediile "Anything But Love" (1989) si True Lies (1994).


S-a nascut intr-o familie de staturi in care scandalul era la el acasa iar parintii ei Tony Curtis si Janet Leigh  au fost in centrul atentiei pentru multa vreme. Curtis si-a inceput cariera la Hollywood in 1977 cand a semnat primul sau contract ca actrita cu studiourile Universal.

Calcand pe urmele tatalui ei, Jamie Lee a reusit sa atinga nu doar statutul de vedeta; actrita a cazut in anii '90 in patima alcoolului si a abuzului de medicamente. O operatie la ochi realizata la 35 de ani dupa ce un producator i-a atras atentia ca acestia nu mai sunt la fel de frumosi a lasat-o cu dureri insuportabile. Pentru a trece peste ele, actrita a devenit dependenta de droguri la fel ca tatal ei. A trecut peste ele iar acum este un puternic sustinator al campaniilor antidrog.
 

"Am suferit mai multe operatii estetice si de fiecare data ceva mergea rau iar asta a stimulat dependenta mea de medicamente" a declarat cu ani in urma actrita care a admis ca inclinatia Hollywood-ului pentru tinerete-fara-batranete a facut-o si o mare consumatoare de alcool. Ca parte din tratatamentul ei de recuperare, actrita si-a lasat parul griu si nu a mai purtat tocuri, recunoscand ca nu dorea sa mai fie obsedata de modul in care arata.


 


Casatorita de peste 25 de ani cu scenaristul si producatorul Christopher Guest, alaturi de care creste doi coptii adoptati, actrita si-a uimit fanii vara trecuta cu o aparitie in popularul serial NCIS. In aceasta primavara ajunge pe scena alaturi de o distributie impresionanta: Jane Lynch, Martin Sheen, George Clooney intr-o piesa de teatru scrisa de Dustin Lance Black despre casatoriile intre persoane de acelasi sex.

Curtis este de asemenea si autoarea unor carti de succes pentru copii ca When I Was Little: A Four,  Your Old’s Memoir of Her Youth si Tell Me Again About the Night I Was Born vandute in sute de mii de exemplare.
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies