marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Actrita italiana Virna Lisi, premiata la Cannes, a murit la 78 de ani: povestea doamnei cinematografiei italienesti

Actrita italiana Virna Lisi, premiata la Cannes pentru rolul interpretat in filmul "Regina Margot", de Patrice Chéreau, a murit la varsta de 78 de ani, a anuntat, joi, agentia de presa italiana Ansa, care il citeaza pe fiul artistei.

Actrita italiana Virna Lisi, premiata la Cannes, a murit la 78 de ani: povestea doamnei cinematografiei italienesti

Frumoasa actrita italiana, nascuta la Ancona, in 1936, al carei nume real a fost Virna Pieralisi, a jucat in cateva zeci de filme, turnate in Italia, Franta, dar si la Hollywood, si a avut ca parteneri de afis pe unii dintre cei mai talentati actori ai generatiei sale, precum Alain Delon, Richard Burton si Marcello Mastroianni.
 

Si-a inceput cariera foarte devreme, la varsta de 17 ani, in 1953, dar a trebuit sa astepte anul 1994 pentru a primi consacrarea mondiala, castigand la Cannes premiul pentru cea mai buna actrita, cu rolul Caterina de Medici pe care l-a interpretat in filmul "Regina Margot". Pentru acelasi rol, actrita italiana a fost recompensata si cu premiul César pentru cel mai bun rol feminin secundar.

 

 

 

Ultima ei aparitie pe marele ecran dateaza din 2002, in filmul "Le plus beau jour de ma vie", turnat de fiica lui Luigi Comencini, Cristina. A avut si o prestigioasa cariera in televiziune, jucand in numeroase seriale italiene.

 

Filmografia ei bogata include si pelicula "Cum sa-ti ucizi sotia?/ How to Murder Your Wife", regizat de Richard Quine in 1965, in care a interpretat rolul feminin principal si l-a avut ca partener pe Jack Lemmon.

 

Sursa: Mediafax.ro

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies