marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Actrita Maria Schneider a murit la varsta de 58 de ani

Actrita franceza Maria Schneider, eroina din filmul "Ultimul tango la Paris", a murit joi, la varsta de 58 de ani, din cauza unui cancer, informeaza allocine.fr.

Actrita Maria Schneider a murit la varsta de 58 de ani

Eroina din filmul "Ultimul tango la Paris", regizat de Bernardo Bertolucci, in care a jucat alaturi de Marlon Brando, este fiica cineastului Daniel Glin si a jucat in filmele altor regizori celebri, precum Michelangelo Antonioni, Jacques Rivette si Bertrand Blier.

Maria Schneider a debutat in teatru, la varsta de 15 ani, fara a fi urmat cursuri de actorie. Doi ani mai tarziu, ea a primit primul ei rol pentru marele ecran, debutand in lungmetrajul "L'Arbre de Nol" regizat de Terence Young, urmat, la scurta vreme, de un rol in filmul "Madly", in care a jucat alaturi de Alain Delon. Foarte repede, Maria Schneider si-a multiplicat aparitiile in numeroase productii franceze, germane si italiene.

In 1972, actrita franceza a decis sa se prezinte la castingul organizat pentru urmatorul proiect al regizorului Bernardo Bertolucci. Selectionata chiar de renumitul cineast italian din peste 100 de candidate, Maria Schneider a jucat alaturi de Marlon Brando intr-un film care i-a adus consacrarea si, totodata, celebritatea: "Ultimul tango la Paris".

In plus, acest film i-a adus imaginea de femeie libertina, o imagine care a insotit-o de-a lungul intregii ei cariere. In anii '70, Maria Schneider a jucat alaturi de alti parteneri celebri, precum Jack Nicholson, in filmul "Pasagerul/ Professione: reporter", de Michelangelo Antonioni, David Bowie, in "Just a gigolo", si Grard Depardieu, in filmul "Violanta".

In anii urmatori, actrita franceza a colaborat cu regizori de renume, considerati veritabili "poeti" ai cinematografiei europene - Phillippe Garrel, Werner Schroeter si Jack Rivette. Pentru rolul din filmul "La Drobade", a fost nominalizata, in 1980, la premiul Csar pentru cea mai buna actrita in rol secundar - o prostituata a carei viata este marcata de violenta si imoralitate.

Maria Schneider si-a continuat cariera de actrita in Europa in anii '80, insa rolurile ei au devenit tot mai rare si s-a orientat catre domeniul televiziunii. In anii '90, a avut totusi cateva aparitii si pe marele ecran, precum cea din lungmetrajele "Les Nuits Fauves" si "Jane Eyre". In filmul "Les Acteurs" a reaparut intr-un rol aproape autobiografic, de actrita "blestemata". In 2002, casa de productie Laetitia Masson a apelat la renumita actrita franceza pentru un rol in filmul "La Repentie", in care a jucat din nou un rol pe masura imaginii ei de "femme fatale". Ultimul ei rol pe marele ecran dateaza din 2008, cand a fost distribuita in lungmetrajul "Cliente", regizat de Josiane Balasko.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies