marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Actrita pentru care timpul ingheata. Jane Fonda ramane regina la Cannes si la 74 de ani

La 74 de ani legendara actrita a uimit publicul de la Cannes chiar in ziua deschiderii prestigiosului Festival de pe Coasta de Azur. Francezii au numit-o "actrita care nu imbatraneste deloc".

Actrita pentru care timpul ingheata. Jane Fonda ramane regina la Cannes si la 74 de ani

GALERIE FOTO: 20 IMAGINI DIN CARIERA LUI JANE FONDA!


In 1968, Jane Fonda innebunea o planeta intreaga cu aparitia senzuala din filmul Barbarella. Sumar imbracata si curajoasa in rolul unei agent spatial gata sa salveze Pamantul, Jane Fonda devenea una dintre cele mai captivante actrite ale anilor 60-70. Desi se apropie de 75 de ani si a jucat in peste 40 de filme actrita isi pastreaza inca un corp de invidiat si ramane una dintre cele mai frumoase femei din lume.
 

Anul trecut vedeta care a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in 1979, pentru rolul din "Intoarcerea acasa", si in 1972, pentru partitura din "Klute" si-a uimit fanii cu o declaratie mai mult decat indrazneata: "Am 74 de ani, dar viata mea sexuala n-a fost niciodata mai infloritoare."


Viata ei a starnit intotdeauna controverse datorita stilului ei liber si lipsit de inhibitii: s-a nascut intr-o familie de artisti,  tatal ei fiind Henry Fonda, actorul care fermeca Broadway-ul in anii '30. Cu fiecare aparitie a sa, Jane Fonda reusea sa atraga atentia. O sustinatoare si promotoare a fitnessului si sportului, actrita a afisat intotdeauna o conditie fizica de invidiat si un corp superb. Nu degeaba a fost numita regina fitnessului.


Jane Fonda la Cannes in 2012



A mai primit inca 5 nominalizari la Oscar pentru filme ca They Shoot Horses, Don't They? (1969), Julia (1977), The China Syndrome (1979), On Golden Pond (1981), The Morning After (1986) , insa actrita dezvaluit anul trecut  intr-o biografie a sa ca cel mai mare regret este ca nu s-a culcat cu Che Guevara.



Dupa ce s-a despartit de marea sa iubire, Roger Vadim ( cu care s-a casatorit in 1965 si care a fost si sotul lui Brigitte Bardot), caruia ii trecea cu vedere aventurile, ba mai mult aducea si femei in pat pentru a mentine fericirea in cuplu, Jane Fonda s-a casatorit cu Tom Hayden (1973), pentru care s-a implicat in cariera politica acestuia. Insa nici acest mariaj nu i-a adus fericirea. Politicianul era de multe ori deranjat de atentia pe care Jane Fonda o primea din partea presei, iar influenta pe care acesta o avea asupra ei era covarsitoare.



"Era o perioada in care credeam ca ideile mele si sentimentele mele nu sunt la fel de importante sau credibile ca ale lui" a declarat la multi ani dupa incheierea relatiei.  La mijlocul anilor '70, actrita a ramas fara bani, toate veniturile ei fiind investite in calatorii in care isi sustinea viziunea politica si sociala.


In 2013, actrita divortata de 3 ori, ultima data in 2001 de Ted Turner,  va juca intr-o drama extrem de asteptata "The Butler" alaturi de Liam Neeson, John Cusack si Matthew McConaughey. Jane Fonda o va interpreta pe Nancy Reagan, vaduva fostului presedinte american Ronald Reagan, in filmul regizat de Lee Daniels.





Vedeta a recunoscut ca a apelat la operatii estetice pentru a-si pastra frumusetea. Fonda si-a facut un implant la sani in anii '70 si mai multe operatii la barbie, gat si ochi.


 
 


"Nu am fost prea fericita, de la pubertate pana la 50 de ani. Cu cat esti mai in varsta, cu atat e mai greu sa te vindeci de bulimie. Aveam o cariera, castigam premii, aveam o familie", spune actrita care a recunoscut ca inca mai este activa sexual si la 70 de ani.


"Nu am incercat sa sochez. Sunt inca activa sexual. Sunt anumite lucruri care se schimba odata cu inaintarea in varsta si am vrut sa vorbesc despre ele."


Jane Fonda la 29 de ani



Sursa foto: Getty
 

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies