marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ada Condeescu: actrita romanca a fost selectata in programul Shooting Stars al Festivalului de la Berlin 2013

Actrita Ada Condeescu a fost selectatain programul Shooting Stars, dedicat tinerelor talente europene, care se desfasoaraintre 9 si 11 februarie 2013,in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin,

Ada Condeescu: actrita romanca a fost selectata in programul Shooting Stars al Festivalului de la Berlin 2013


Actrita Ada Condeescu a fost selectata in programul care a lansat de-a lungul anilor carierele internationale ale unor nume precum Rachel Weisz, Daniel Craig, Carey Mulligan, Mélanie Laurent.

Condeescu este unul dintre cei zece actori europeni selectionatiin programul Shooting Stars de anul viitor.


Ada Condeescu devine astfel al cincilea actor roman selecta tin prestigiosul program, dupa Ana Ularu (2012) , Dragos Bucur (2009), Anamaria Marinca (2008) si Maria Popistasu (2007).
Ajuns la a 16-a editie, programul Shooting Stars este organizat de European Film Promotion (EFP),in colaborare cu organizatiile membre ale sale, printre care se numara si Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (Romanian Film Promotion), si este sprijinit de Programul MEDIA al Uniunii Europene.


Shooting Stars are ca scop promovarea pe plan international a celor mai talentati tineri actori europeni, carora le faciliteaza intalnirea cu membri importanti ai industriei cinematografice (actori consacrati, regizori, producatori de renume, directori de casting). Alaturi de Ada Condeescu, din program mai fac parte Mikkel Boe Følsgaard ("A Royal Affair", Danemarca), Laura Birn ("Purge", Finlanda), Christa Theret ("La Brindille", Franta), Saskia Rosendahl ("Lore", Germania), Luca Marinelli ("Every Blessed Day", Italia), Arta Dobroshi ("Three Worlds", Kosovo), Jure Henigman ("A Trip", Slovenia), Nermina Lukač ("Eat Sleep Die", Suedia), Carla Juri ("Someone Like Me", Elvetia). Evenimentul se vaincheia cu ceremonia de decernare a premiilor Shooting Stars.


Cei 10 tineri au fost selectati dintr-un numar de 27 de nominalizati, propusi de organizatiile membre ale EFP. Juriul, alcatuit din actrita Alba Rohrwacher ("Dormant Beauty"), regizorul Jasmila Zbanić ("Grbavica"), producatorul Bettina Brokemper ("Nymphomaniac"), directorul de casting Jina Jay ("Anna Karenina") si jurnalistul Thierry Chèze (Studio Ciné Live), a fost impresionat de noua generatie de actori europeni.


Nascuta pe 2 iulie 1988, la Bucuresti, Ada Condeescu este absolventa a Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. Rolul principal din filmul "Eu cand vreau sa fluier, fluier" (regia Florin serban) marcheaza debutul sauintr-un lungmetraj.in 2011, interpretarea din "Loverboy" (regia Catalin Mitulescu) i-a adus premiul The Heart of Sarajevo pentru cea mai buna actrita la festivalul de film din acest oras. Recent, Ada Condeescu a jucat in filmul "Lupu" (regia Bogdan Mustata), care urmeaza sa fie lansat pe marile ecrane in 2013.

Sursa: Mediafax.ro
 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies