marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

After Earth, filmul care ii ingroapa cariera lui Will Smith dupa 2 decenii in care a dominat box-office-ul mondial

Noul film al lui Will Smith s-a dovedit a fi un esec, avand cel mai slab debut din ultimii 20 de ani pentru actor, incheind astfel dominatia din box-office a celebrului actor, scriu cei de la Hollywood Reporter.

After Earth, filmul care ii ingroapa cariera lui Will Smith dupa 2 decenii in care a dominat box-office-ul mondial

 

Cu 27 de milioane de dolari stranse in week-endul de debut, After Earth s-a clasat pe locul trei in topul celor mai urmarite filme, fiind depasit de Fast and Furious 6 si de Now You See Me. Mai mult, criticii au desfiintat total pelicula, numind-o printre cele mai proaste filme facute vreodata. Pe rottentomatoes.com filmul detine un scor de 12% alcatuit din 111 recenzii negative si doar 15 pozitive si este printre cele mai slabe filme din acest an.

 

Regizat de M.Night Shyamalan, After Earth a fost proiectul de suflet al lui Will Smith, el fiind cel care a venit cu ideea povestii si a insistat pentru angajarea lui Shyamalan. In plus, actorul a ajuns la o intelegere cu cei de la Sony pentru a finanta filmul cu un buget de 130 de milioane de dolari. Cu toate acestea, After Earth se dovedeste a fi un esec, cifrele inregistrate fiind modeste, iar recenziile par sa fie doar negative. Nimeni nu este incantat de acest film sau de faptul ca Will Smith a vrut in mod special sa lucreze cu fiul lui si regizorul controversat Shyamalan.

 

Din 1996, cand lansa in vara super blockbusterul Independence Day, cu 50 de milioane de dolari in primul weekend in SUA, Will Smith a fost regele box-office-ului, seria succeselor sale fiind continuata de Men In Black, Bad Boys II, I, Robot sau Hanckcock. 

 

Timp de aproape doua decenii, fiecare dintre filmele  lansate de Smith in timpul verii a urcat pe primul loc inca din week-endul de debut, de la Independence Day pana la seria Men in Black si la Hancock. Anul trecut, Men in Black 3 a debutat cu 54.6 de milioane de dolari, precedat de Hancock (2008) cu 63.6 de milioane de dolari si de I Am Legend (2007) cu 77.2 de milioane de dolari.

 

 

Insuccesul este cu atat mai mare, cu cat Will Smith este singurul actor care a avut opt filme consecutive cu incasari de peste 100 de milioane de dolari in SUA in saptamana de debut si zece filme consecutive cu incasari de peste 150 de milioane de dolari la nivel international. Per total, filmele lui Will Smith au avut incasari de 6.4 miliarde de dolari la nivel global, aflandu-se intr-un top select cu Tom Hanks (8.1 miliarde de dolari) si cu Tom Cruise (7.6 milioane de dolari).

 

De-a lungul carierei lui Will Smith, doar trei filme au avut deschideri mai slabe decat After Earth, insa toate au fost lansate iarna, iar miza lor nu a fost atat de mare decat cea a actualului proiect: Seven Pounds (14.9 milioane de dolari), The Pursuit of Happyness (26.5 milioane de dolari) si Ali (14.7 milioane de dolari).

 

 


Pentru actorul in varsta de 44 de ani, After Earth reprezinta cea de-a treia colaborare pe care o are cu fiul sau, Jaden Smith, insa primele doua dovedindu-se mult mai favorabile decat aceasta. In 2006, cei doi au jucat in The Pursuit of Happyness pentru care Will Smith a primit o nominalizare la Oscar, iar in 2010, acesta a produs remake-ul de la The Karate Kid care i-a avut in prim plan pe Jaden si pe Jackie Chan. Presa straina a scris ca in cazul lui Smith, care a reusit sa ii faca o cariera de mic lui Jaden la Hollywood, actorul ar fi trebuit sa renunte si sa nu il mai incurajeze pe fiul sau la actorie pentru ca nu are talentul sau.

 


La o mie de ani dupa un cataclism ce a fortat omenirea sa fuga de pe Pamant, Nova Prime a devenit noua casa a oamenilor. Legendarul general Cypher Raige (Will Smith), se reintoarce la familie dupa o indelunga perioada petrecuta la datorie, gata sa fie un tata adevarat pentru fiul sau de 13 ani, Kitai (Jaden Smith). Cand o furtuna de asteroizi distruge nava lui Cypher si a lui Kitai, ei aterizeaza fortat pe Pamant, devenit acum un teritoriu necunoscut si periculos. In vreme ce tatal sau zace intre viata si moarte in cabina de pilotaj, Kitai trebuie sa o ia la picior pe terenul ostil pentru a recupera dispozitivul de semnalizare a pozitiei ce le-ar putea aduce salvarea. Toata viata lui, Kitai si-a dorit sa fie un soldat, precum tatal sau. Acum are in sfarsit ocazia.

 

After Earth ajunge in Romania incepand cu 7 iunie.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies