marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Al Pacino intr-unul dintre cele mai bune roluri din cariera - “Dreptate pentru toti”, la “CineTePrinde”

In editia din 20 noiembrie a emisiunii “CineTePrinde” difuzata incepand cu ora 22:00, Cristian Tudor Popescu iti propune o intalnire cu una dintre cele mai mari forte ale cinematografiei mondiale, intr-unul dintre rolurile sale memorabile – acela al avocatului Arthur Kirkland din “Dreptate pentru toti” (“...and justice for all”).

Al Pacino intr-unul dintre cele mai bune roluri din cariera - “Dreptate pentru toti”, la “CineTePrinde”

Regizat de Norman Jewison, de sapte ori nominalizat la premiul Oscar, “Dreptate pentru toti” este o satira acida la adresa justitiei americane. Pacino joaca in acest film rolul unui avocat incoruptibil, Arthur Kirkland, care isi propune sa reformeze sistemul juridic din statul Maryland, dominat de coruptie si superficialitate. Kirkland este urmarit de tragediile traite de doi dintre clientii sai: unul s-a sinucis in inchisoare, iar altul, desi s-a recunoscut eroarea facuta cu incarcerarea sa, nu reuseste sa fie eliberat. Abilitatea puterii si a banilor de a distorsiona actul de justitie devine evidenta pentru toti in momentul in care avocatul descopera radacinile adanci ale raului. Kirkland va primi o nesperata ocazie de a da lovitura de gratie coruptiei din sistem in momentul in care este solicitat sa apere intr-un proces un “respectabil” judecator acuzat de viol, interpretat de John Forsythe.

Discursul lui Al Pacino din finalul filmului este considerat a fi unul dintre cele mai bune din intreaga cinematografie si a fost apreciat de critici ca fiind momentul de forta maxima al filmului.

De altfel, performanta lui Pacino si a lui Forsythe a fost considerata in unanimitate puternica si intensa. Multi critici au apreciat aceasta satira a sistemului judiciar ca fiind incisiva si dureroasa, in timp ce altii au calificat-o drept scandaloasa. Insa in ceea ce priveste rolurile interpretate de cei doi titani, toata lumea a fost de acord – vor ramane in istoria cinematografiei ca momente de reper.

Al Pacino este o adevarata forta a naturii in aceasta comedie/drama petrecuta intr-o sala de judecata”, s-a spus despre protagonist, care a fost nominalizat la premiul Oscar pentru acest rol. Filmul a mai fost nominalizat la un premiu Oscar pentru scenariul semnat de Valerie Curtin si Barry Levinson.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies