marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Al Pacino promoveaza conceptul de sinucidere asistata

Al Pacino va juca in filmul "You Don't Know Jack", inrolul luiJack Kevorkian, celebrul medic american care a promovat conceptul de sinucidere asistata si care a fost acuzat de crima.

Al Pacino promoveaza conceptul de sinucidere asistata

Jack Kevorkian, cunoscut sub numele de "Dr. Death", a ajutat peste 150 de pacienti sa se sinucida.

El a iesit de multe ori invingator in procesele intentate impotriva lui de statul american Michigan.

Kevorkian a fost, in cele din urma, condamnat pentru crima, in 1999, dupa ce a inregistrat o caseta video cu sinuciderea asistata a unui bolnav aflat in faza terminala a maladiei de care suferea, pe care a expediat-o apoi spre a fi difuzata in emisiunea de televiziune "60 Minutes".

Tribunalul american l-a gasit vinovat de crima si l-a condamnat initial la o pedeapsa cu inchisoarea de la 10 la 25 de ani.

In iunie 2008, dupa opt ani petrecuti dupa gratii, el a fost eliberat, iar in prezent se afla in regim de eliberare conditionata.

Acest film biografic, produs de HBO si regizat de Barry Levinson, va prezenta povestea vietii lui Kevorkian, cu momentele cheie, de la construirea aparatului numit "Mercy Machine", la prima sinucidere asistata si la imensul scandal mediatic starnit in momentul in care a inceput procedura legala prin care a incercat sa apere dreptul pacientilor de a se sinucide.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies