marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Alcatraz, serialul ambitios al lui J.J. Abrams urmarit de 10 milioane de oameni la debut: cum a fost creat

Alcatraz, ambitiosul proiect al producatorului si regizorului J.J. Abrams care a creat si celebrul serial Lost a debutat luni pe micile ecrane din SUA si a strans 10 milioane de spectatori in fata televizoarelor.

Alcatraz, serialul ambitios al lui J.J. Abrams urmarit de 10 milioane de oameni la debut: cum a fost creat

Taticul thrillerelor pline de mistere care au invadat TV-ul, J.J. Abrams alaturi de producatorii de la postul FOX aduc din nou in prim plan cea mai mare si mai faimoasa inchisoare din America.

Alcatraz este povestea unei detective pe nume Rebecca Madsen (Sarah Jones) din San Francisco ce ajunge sa investigheze cazul unui fost detinut din Alcatraz, mort cu zeci de ani in urma. Madsen va apela la un expert Dr. Diego Soto (Jorge Garcia) pentru a pune cap la cap piesele secventelor inexplicabile ale evenimentelor. Cei doi descopera ca detinutii din Alcatraz nu sunt morti si ca hoinaresc liber pe strazile din San Francisco. Mai mult, acestia nu au imbatranit deloc.


Cat de tare esti la filme? Fa aici quiz-ul Procinema si arata-ne ca esti specialist in filme!


Serialul are la baza o legenda urbana potrivit careia atunci cand inchisoarea s-a desfiintat in 1963 din cauza costurilor uriase de intretinere cei 256 de detinuti si 46 de pazinici au disparut iar publicul a fost fortat sa creada ca au fost transportati pe uscat catre alte penitenciare. Insa dupa 50 de ani acestia s-au intors. Serialul este o combinatie intre Lost, Prison Break si FlashForward.


The Rock (n.r. Fortareata) cum a fost numit Alcatraz a generat intotdeauna o fascinatie aparte printre americani. Aici erau depozitati cei mai rai dintre criminali si totodata cei mai celebri - Al Capone, "Machine Gun" Kelly si "Whitey" Bulger sunt doar cativa dintre ei.


Din distributie serialului fac parte Sam Neill, Jonny Coyne, Samuel Patrick Chu, Jorge Garcia si Sarah Jones. Serialul este unul dintre cele mai asteptate show-uri din  2012 iar episodul pilot de doua ore care a debutat luni a fost vazut de 10 milioane de telespectatori si a avut un rating de 3.3 fata de 4.4 a serialului difuzat de CBS la aceeasi ora - How I Met Your Mother.


"Jorge Garcia a fost primul om pe care l-am ales pentru a juca in Lost si a fost si primul actor pe care l-am ales pentru Alcatraz" a declarat J.J. Abrams care le-a promis fanilor ca show-ul nu va repeta detaliile plotului din Lost.


Alcatraz a fost conceput de Steven Lilien si Bryan Wynbrandt, scenaristii de la "Kyle XY". Pana acum nu se cunosc costurile de productie, insa tinand cont ca poarta semnatura lui J.J. Abrams, serialul a avut in spate o sustinere financiara ambitioasa. Pentru primul sezon producatorii au comandat 12 episoade.

 



Modifică setările cookies