marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

"Am vrut sa iau o pauza, dar nimeni nu m-a ascultat". Macaulay Culkin, primul copil platit cu un milion de $ pentru un rol, explica de ce si-a distrus cariera

Macaulay Culkin a implinit pe 26 august 32 de ani, din care o mare parte si-a petrecut-o in lumina reflectoarelor, fiind considerat pe rand unul dintre copiii sclipitori, dar si teribili de la Hollywood.

Am vrut sa iau o pauza, dar nimeni nu m-a ascultat . Macaulay Culkin, primul copil platit cu un milion de $ pentru un rol, explica de ce si-a distrus cariera

Nascut pe 26 august 1980 in Manhattan, Macaulay a crescut intr-o familie numeroasa, fiind al treilea dintre cei sapte copii ai lui Kit Culkin si Patricia Brentrup. Cel care avea sa devina un adevarat star dupa aparitiile in primele doua filme ale francizei Home Alone a intrat in lumea cinematografiei la varsta de patru ani, fiind distribuit in mai multe reclame si seriale TV.

 

Vezi o galerie foto cu Macaulay Culkin

Absolvent al Scolii Nationale de Balet American, celebritatea lui Macaulay Culkin a explodat dupa cele doua aparitii din 1990, respectiv 1992 din Home Alone si Home Alone 2: Lost in New York, acolo unde l-a adus la viata pe celebrul Kevin McCallister, baietelul care ne-a facut sa radeam de atatea ori datorita peripetiilor in care a fost implicat cand a fost uitat sau s-a ratacit de familia sa.

 


"Nu-mi amintesc foarte multe din ceea ce s-a intamplat la inceputul anilor '90. Stiu ca dadeam zeci de interviuri. A fost destul de ciudat, pana pe la sase ani nici nu prea vorbeam cum trebuie. Am ajuns printr-o conjunctura sa joc in reclame si piese de teatru, printr-o cunostiinta care m-a considerat un copil carismatic", a declarat Macaulay intr-un interviu pentru Larry King.


"Rolul din Home Alone l-am obtinut datorita lui John Hughes. Tocmai incheiasem colaborarea cu el pentru Uncle Buck. Nu mi-a promis nimic pentru acel proiect, insa scenariul l-a scris cu gandul la mine. Asa am ajuns sa ma transform in Kevin. A fost amuzant si ciudat ca peste ani sa ma vad la televizor in aceasta ipostaza", a marturisit Culkin.

 


Interpretarea de exceptie a lui Kevin i-a deschis noi orizonturi lui Macaulay Culkin care in numai doi ani, pana in 1995 avea sa obtina mai multe roluri importante, cele mai cunoscute fiind in productiile My Girl (1991), The Good Son (1993), Getting Even with Dad (1994), Richie Rich (1994), The Pagemaster (1994) si The Nutcracker (1993).


Ceea ce ar fi trebuit sa se transforme intr-un adevarat boom pentru adolescentul de 15 ani, a devenit inceputul degradarii morale si fizice a unuia dintre cei mai promitatori actori de la Hollywood. Gustul celebritatii simtit la o varsta mult prea frageda, relatia nefericita cu tatal sau si toate conflictele din familie au inceput sa-l distruga incetul cu incetul pe Macaulay.


"Am inceput activitatea la patru ani, iar la un moment dat mi-am dorit o pauza. Iar acel moment a venit undeva pe la 14 ani. Am incercat sa-i fac pe oamenii din jurul meu sa ma asculte, sa inteleaga ce-mi doresc, dar nimeni nu a facut-o. Asa ca mi-am luat destinul in propriile maini si am preluat controlul", si-a amintit actorul.

 


La patru ani de la decizia de a renunta la actorie, Macaulay Culkin s-a casatorit cu Rachel Miner, insa relatia nu a durat decat patru ani. Din 2002, actorul a inceput sa se intalneasca cu Mila Kunis, iar lucrurile pareau sa se indrepte spre o frumoasa poveste de dragoste intre cei doi, poveste care pana la urma a avut un final in 2011, atunci cand Mila a pus capat relatiei "amiabil, cei doi ramanand prieteni".  Desi nu au oferit nici o explicatie despre despartirea lor, apropiatii acestora sunt convinsi ca problemele cu droguri ale lui Macaulay au fost decisive.


Surprins de nenumarate ori consumand droguri, Macaulay Culkin a fost arestat si condamnat de doua ori, insa de fiecare data a iesit pe cautiune. Nici prietenia pe care a construit-o alaturi de Michael Jackson nu l-a ajutat deloc, starea lui de sanatate degradandu-se din ce in ce mai rau.  Relatia apropiata pe care a avut-o cu Jackson l-a transformat pe acesta nasul a doi dintre copiii cantaretului, Prince si Paris. La inceputul verii, un articol aparut in National Enquirer prevestea sfarsitul fostului star de la Hollywood. In urma acestui reportaj s-a iscat un adevarat scandal in care a intervenit chiar si tatal sau cu care nu mai vorbise de peste 15 ani.

 


Speculatiile si zvonurile legate de stare de sanatate precara a lui  Macaulay Culkinau fost infirmate de aparitia sa pe strazile din Los Angeles de acum o saptamana, aparitie in care a lasat impresia ca nu are nici un fel de probleme. Transformare incredibila pentru Macaulay Culkin. Acuzat ca este dependent de droguri, actorul a demonstrat ca este mai sanatos ca niciodata



Clasat pe locul doi in topul celor mai tari tineri-vedeta realizat de VH1, Macaulay Culkin a fost primul copil care a primit un milion de dolari pentru un rol, in filmul My Girl.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies