marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

American Hustle a fost desemnat cel mai bun film al anului  de New York Film Critics Circle

Thrillerul politic "Scandal in stil american/ American Hustle" a fost desemnat, marti, cel mai bun film al anului 2013 de reprezentantii New York Film Critics Circle (NYFCC).

American Hustle a fost desemnat cel mai bun film al anului de New York Film Critics Circle


Thrillerul politic "Scandal in stil american/ American Hustle", in regia lui David O. Russell, se concentreaza pe un complicat caz de coruptie din anii '70, cu ramificatii in Congresul american. Atunci, 31 de oficiali guvernamentali suspectati de acte de coruptie si trafic de influenta au fost cercetati penal, iar 11 dintre ei au fost pusi sub acuzare.

 

Reprezentantii NYCC au acordat premiul pentru regie cineastului britanic Steve McQueen pentru drama istorica "12 Years a Slave", bazata pe memoriile lui Solomon Northup din 1835, despre un barbat de culoare vandut ca sclav.

 

 

 

Robert Redford a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul din drama "Cand totul e pierdut/ All is Lost", iar Cate Blanchett a primit premiul pentru cea mai buna actrita, cu rolul din filmul "Blue Jasmine", regizat de Woody Allen.

Premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar i-a revenit lui Jared Leto ("Dallas Buyers Club"), iar premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar i-a fost decernat lui Jennifer Lawrence ("Scandal in stil american/ American Hustle").

Filmul "American Hustle" a primit, de asemenea, distinctia pentru cel mai bun scenariu, inmanata lui Eric Singer si David O. Russell.

 

 

Premiul pentru cel mai bun film strain a revenit lungmetrajului francez "Adèle: Capitolele 1 si 2", regizat de Abdellatif Kechiche, care a fost recompensat cu premiul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes 2013.

"Stories We Tell", regizat de Sarah Polley, s-a impus la categoria "cel mai bun documentar".

Premiul pentru cel mai bun film de debut a fost atribuit peliculei "Fruitvale Station", in regia lui Ryan Coogler, un lungmetraj despre povestea adevarata a unui tanar de culoare, impuscat mortal de un politist alb.

Premiul pentru imagine a revenit lui Bruno Delbonnel, pentru "Inside Llewyn Davis", regizat de fratii Joel si Ethan Coen.

 

Cel mai bun film de animatie a fost desemnat lungmetrajul "The Wind Rises", regizat de cineastul japonez Hayao Miyazaki.

 

 


New York Film Critics Circle Awards reprezinta primele trofee majore care inaugureaza sezonul premiilor de la Hollywood, care va culmina cu gala Oscar, pe 2 martie 2014. Aceasta asociatie a criticilor de cinema din New York, ai carei membri scriu pentru cotidiane, saptamanale, reviste si publicatii online de interes general, a fost infiintata in anul 1935.

 

 

 


Premiile decernate de asociatiile de critici si de alte jurii din industria cinematografica americana influenteaza adeseori alegerile facute de membrii Academiei de film americane, care selecteaza filmele, actorii si producatorii ce vor fi nominalizati la premiile Oscar.
In 2012, lungmetrajul "Zero Dark Thirty" a primit titlul de cel mai bun film al anului din partea New York Film Critics Circle.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies