marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ana Ularu joaca alaturi de Bradley Cooper si Jennifer Lawrence in Serena, regizat de Susanne Bier, castigatoarea Oscar-ului de anul trecut pentru cel mai bun film strain

Ana Ularu filmeaza zilele acestea la Praga, pe platoul celei mai recente pelicule semnate de regizoarea daneza Susanne Bier, castigatoarea de anul trecut a Oscar-ului pentru cel mai bun film intr-o limba straina („In a Better World”). Actrita de 26 de ani joaca alaturi de Bradley Cooper („The Hangover” „The A-Team”, „Limitless”) si Jennifer Lawrence (rolul principal din blockbuster-ul „The Hunger Games”), interpretii rolurilor principale.

Ana Ularu joaca alaturi de Bradley Cooper si Jennifer Lawrence in Serena, regizat de Susanne Bier, castigatoarea Oscar-ului de anul trecut pentru cel mai bun film strain

Ana a primit anul acesta trofeul Shooting Stars, la Festivalul International de Film de la Berlin si Premiul Gopo pentru Cea mai buna actrita intr-un rol principal in 2012.

 

"Serena” este o drama plasata in perioada crizei economice din perioada interbelica, in statul Carolina de Nord, din SUA. Pelicula va fi lansata in cinema in 2013.


Ana Ularu o interpreteaza pe Rachel Hermann, mama copilului lui George Pemberton (Bradley Cooper) si femeia care credea ca ii va fi aleasa, dar ajunge sa fie ilegitima si amenintata.


„E un rol cu foarte multa emotie, un personaj care isi descopera puterea si determinarea prin intermediul instinctului de supravietuire, unul din eroii subtili ai literaturii”, spune Ana. „Si e o placere sa construiesc raportul de puteri si traiectoria lui Rachel, mai ales fiind antagonista Serenei (Jennifer Lawrence), alaturi de o regizoare pe care o ADOR”, povesteste actrita.


 

„Serena” spune povestea lui George Pemberton (Bradley Cooper) si a sotiei sale, Serena Pemberton (Jennifer Lawrence), ce calatoresc din Boston in muntii din Carolina de Nord, unde  intemeiaza un imperiu al cherestelei, in anul 1929. Serena se dovedeste rapid a fi egala oricarui barbat: supravegheaza echipele de lucru, vaneaza serpi cu clopotei si chiar salveaza viata unui om in salbaticie. Impreuna, cei doi isi guverneaza domeniul precum un rege si o regina, ucigand sau supunand pe oricine se pune in calea ambitiilor lor. Dar, atunci cand Serena afla ca nu poate avea un copil, pleaca sa o ucida pe Rachel Hermann (Ana Ularu), iubita si mama copilului lui George inainte ca el sa se casatoreasca.  Si, cand incepe sa suspecteze ca George isi protejeaza familia nelegitima, mariajul intens si pasional al Pemberton-ilor se fisureaza, pe masura ce povestea se indreapta spre deznodamantul ravasitor.
 

 

Filmul in care joaca acum Ana este o co-productie 2929 Productions – o companie din Los Angeles care a produs si finantat filme ca „Good Night, And Good Luck”, al lui George Clooney, pelicula care a primit sase nominalizari la Premiile Academiei, „What Just Happened”, cu Robert De Niro, „The Burning Plain, cu Charlize Theron si Kim Basinger. Chockstone Pictures si Studiocanal (una dintre cele mai mari companii europene de co-productie, distributie si vanzare de filme) sunt, de asemenea, co-producatori.
 

 

Scenariul filmului este o adaptare a romanului omonim scris de poetul si romancierul american Ron Rash, roman aflat pe lista finala a nominalizatilor la Premiul PEN/Faulkner 2009, adaptarea fiind semnata de scenaristul Christopher Kyle („Alexander”, 2004). „Spectatorii sunt atrasi de povesti marete cu personaje autentice. Iar cu o distributie atat de spectaculoasa si un regizor de talia Susannei Bier, suntem increzatori ca publicul va aprecia filmul „Serena” ca fiind fascinant”, marturiseste Ben Cosgrove, unul dintre co-producatorii filmului.

 

Ana Ularu are 26 de ani si este absolventa a Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica. De la 8 ani joaca in filme de lung si scurtmetraj, piese de teatru si seriale TV. Pentru rolul din Periferic (regia: Bogdan Apetri), Ana a primit Premiul pentru Cea mai buna actrita la Festivalul de Film de la Salonic si trofeul Boccalino - Premiul Criticii Elvetiene pentru Cea mai buna actrita, in cadrul Festivalului International de Film de la Locarno, precum si premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal in cadrul Galei Premiilor Gopo de anul acesta. Ana Ularu a primit de asemenea trofeul Shooting Stars la Festivalul International de Film de la Berlin (2012). Alte cateva productii de succes in care a jucat sunt Turkey Girl, un scurtmetraj realizat de Cristian Mungiu si inclus in proiectul international Lost and Found, Italiencele (regia: Napoleon Helmis), Hartia va fi albastra (regia: Radu Muntean) si Youth Without Youth (regia: Francis Ford Coppola).


Susanne Bier a regizat 11 lungmetraje, majoritatea productii daneze. Cu drama „In a Better World” (2010), Bier a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun film intr-o limba straina si premiul pentru cel mai bun film si premiul publicului la European Film Awards (2011). „Things We Lost in the Fire” (2007), cu Halle Berry, Benicio del Toro si David Duchovny in roluri principale, o drama despre o femeie care trebuie sa treaca peste moartea sotului ei ajutata de cel mai bun prieten al acestuia, un fost-dependent de droguri, a fost singurul lungmetraj realizat in Statele Unite. „All You Need is Love”, al 12-lea lungmetraj semnat de Susanne Bier, cu Pierce Brosnan in rolul principal, este in post-productie si va intra in cinematografele internationale in august 2012.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies