marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Angelina Jolie in lacrimi, imaginile cu care actrita a topit inimile a 5000 de oameni

Angelina Jolie a plans marti seara in fata a 5.000 de spectatori din Sarajevo unde a avut loc premiera filmului sau de debut in regie, In the Land of Blood and Honey, ce prezinta o poveste de dragoste din timpul razboiului din Bosnia.

Angelina Jolie in lacrimi, imaginile cu care actrita a topit inimile a 5000 de oameni

Un  razboi dur si pe care niciodata nu l-a inteles pe deplin a determinat-o pe Angelina Jolie sa faca un film despre o poveste de dragoste emotionanta care se naste in mijlocul conflictelor din Bosnia din urma cu aproape 20 de ani.


Imbracata intr-o rochie neagra, cu ochii in lacrimi la finalul proiectiei, actrita, ovationata de cei circa 5.000 de spectatori ridicati in picioare, a declarat cu vocea plina de emotie: "Am sentimente profunde pentru toti cei din aceasta tara". Totodata, ea a multumit publicului in limba bosniaca.


In the Land of Blood and Honey este o poveste despre violentele abominabile la care au fost supuse femeile in timpul razboiului bosniac (1992 - 1995), in care s-au luptat comunitatile sarbe, musulmnane si croate.

Mai multe spectatoare, unele cu ochii in lacrimi, au declarat ca au fost "socate", fara sa poata sa spuna mai mult.

Inainte de proiectie, Angelina Jolie a spus ca punctul central al filmului este "nevoia de o interventie atunci cand se impune, dar si nevoia de a nu ignora atrocitatile, atunci cand acestea continua".


"Cu ceea se intampla in Siria acum, lansarea acestui film este foarte importanta", a mai spus vedeta, care a fost insotita la Sarajevo de Brad Pitt. "Daca acest film arata cu degetul, o face la adresa comunitatii internationale si sper ca acest lucru va reprezenta un semnal de alarma", a adaugat Jolie.

Angelina Jolie a fost total tulburata de povestile din lagarele de prizonieri din Bosnia. In 2010 a vizitat Foca din Bosnia de est, teatrul unor evenimente extrem de dure: mii de femei bosniace musulmane au fost violate in taberele unde erau tinute prizoniere de soldati sarbi. Unele erau intentionat lasate insarcinate pentru "a dilua genele musulmane".

"Sunt multe scene grafice si tulburatoare, pentru ca am vrut sa pastrez realitatea razboiului, insa nu am vrut sa jignesc pe nimeni. Unde nu am stiut ceva, am intrebat" a povestit actrita. De la inceput, proiectul a fost inconjurat de controverse.

Filmarile au fost la un pas de a fi intrerupte anul trecut, in octombrie, cand un zvonul fals ca pelicula regizata de Jolie ar fi despre o femeie bosniaca, victima a unui viol, care se indragosteste de agresorul ei sarb au incins spiritele pe teritoriul bosniac si au atras atentia mai multor organizatii. Acestea au cerut ca actrita americana sa nu primeasca acceptul de a filma la Sarajevo.

Filmul regizat de Angelina Jolie, a carui distributie este formata exclusiv din actori din fosta Iugoslavie, a fost deja difuzat in decembrie 2011, timp de o saptamana, intr-un cinema din Sarajevo. Filmul a fost salutat de asociatiile victimelor musulmane ale razboiului din Bosnia, dar calificat in acelasi timp drept "anti-sarb" de alte asociatii. Angelina Jolie i-a rugat pe sarbi sa vizioneze acest film "cu o minte deschisa".




Sursa foto: Getty/Splash

Sursa: Mediafax
 

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies