marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Anim'est aduce sase titluri-headliner la B'estfest 2011

Publicul B'Estfest 2011 va putea savura, la finalul celei de-a doua zile a cunoscutului festival de muzica – sambata, 2 iulie, un program special de filme de scurt metraj indragite de spectatorii editiei precedente a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est.

Anim est aduce sase titluri-headliner la B estfest 2011

Sase titluri-hit din programul Anim'est 2010, printre care castigatorul Premiului Publicului la editia a cincea a celui mai important festival de film de animatie din Romania, sau cel al Ursului de Aur la Festivalul de Film de la Berlin in 2009, vor oferi o incheiere memorabila pentru seara iubitorilor de muzica veniti la cinematograful din incinta B'estfest Park, amplasat chiar pe malul lacului din comuna Tunari, in apropiere de Bucuresti. Proiectia va incepe imediat dupa incheierea concertului MIKA, ultimul de pe scena principala – Ciuc Premium Stage – programat la ora 0:00.


Rasplatit, printre altele, cu Ursul de Aur pentru Cel mai bun Film de Scurt Metraj la Festivalul de la Berlin, dar si al unui Premiu Special la Festivalul de Film de Animatie de la Annecy, Spune ceva, te rog / Please Say Something (r. David O'Reilly, Germania-Irlanda, 2009) este un SF cu totul inedit: filmul spune povestea complicatei relatii aparute intre un soarece si o pisica, intr-un viitor indepartat.


Preferatul publicului la Anim'est 2010, ales dintre filmele sectiunii Mozaic – Scurtmetraj, Viata de un minut a unei muste / One Minute Fly (r. Michael Reichert, Germania, 2008), a cucerit spectatorii festivalului cu o formula vizuala si narativa extrem de ingenioasa in care reda viata extrem de scurta, dar foarte intensa, a unei musculite care trece prin toate etapele existentei sale intr-un singur minut.


Un alt titlu din sectiunea dedicata hiturilor filmului de animatie contemporan – Mozaic, Barbatul in Gordini albastru / L'homme à la Gordini (Jean-Christophe Lie, Franta, 2009) are in palmares selectii in prestigioasele Competitii Oficiale ale festivalurilor de la Cannes si Annecy, precum si Premiul Publicului la Animadrid – unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animatie de pe continent. Cu ajutorul unui rebel mascat la volanul unui Renault 8 „Gordini” albastru, domnul R si sotia pun la cale o revolutie vestimentara impotriva totalitarianismului portocaliu – iar rezultatul acesteia depaseste cu mult atat asteptarile lor, cat si pe cele ale spectatorilor. Un alt element de atractie pentru publicul B'estfest va fi, cu siguranta, automobilul propriu-zis: Renault 8 „Gordini” a servit ca model pentru primul autoturism romanesc din istorie, Dacia 1100.


Voltaj / Voltage (r. Filippe Lyra, William Paiva, Brazilia, 2008), un scurtmetraj care a facut furori in festivalurile dedicate filmului fantastic din intreaga lume, este un alt film extrem de apreciat de publicul Anim'est 2010. O distopie pe ritmuri electro, filmul brazilian aduce pe marele ecran o lume alcatuita din roboti jumatate oameni – jumatate sintetizatoare, animati de cantitati uriase de energie si conectati intr-o transa electrica.


Un film fantastic de epoca selectionat in Competitia de Scurtmetraj la Anim'est 2010, Teclopolis (r. Javier Mrad, Argentina, 2009) ofera o experienta senzoriala a vetustului, din care nu lipsesc revistele vechi, ingalbenite, rasfoite de adierile vantului, o camera super-8 mm, o masa de lemn scorojita sau un covor ros – toate insufletite intr-o elegie surprinzatoare.


Din selectia programului prezentat de Anim'est la B'estfest 2011 nu putea lipsi unul dintre titlurile-soc din cadrul Creepy Animation Night 2: Chainsaw Maid (r. Takena Nagao, Japonia, 2008), un cosmar construit din plastilina interzis cardiacilor, cu o protagonista cu totul speciala: o menajera care surprinde prin taria de caracter si puterea de a lua decizii radicale in situatii-limita, cum ar fi o invazie zombie spontana, ajutata fiind de o matura si de un fierastrau electric.


Cea de-a sasea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est va avea loc in perioada 7-16 octombrie 2011 la Cinema Patria, Sala ArCuB si Cinema Union din Bucuresti. Festivalul este organizat de Asociatia Estenest, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Ogilvy.



PROGRAM ANIM'EST LA B'ESTFEST 2011


Voltaj / Voltage
(r. Filippe Lyra, William Paiva, Brazilia, 2008, 9 minute)


Bărbatul în Gordini albastru / L'homme à la Gordini
(Jean-Christophe Lie, Franţa, 2009, 10 minute)


Spune ceva, te rog / Please Say Something
(r. David O'Reilly, Germania-Irlanda, 2009, 10 minute)


Viaţa de un minut a unei muşte / One Minute Fly
(r. Michael Reichert, Germania, 2008, 4 minute)


Teclopolis
(r. Javier Mrad, Argentina, 2009, 12 minute)


Chainsaw Maid
(r. Takena Nagao, Japonia, 2008, 7 minute)
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies