marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Anne Heche, actrita care si-a distrus cariera printr-o simpla declaratie: cum arata astazi vedeta care a trait 31 de ani in nebunie si a socat Hollywood-ul cu tragediile din viata ei

Anne Heche a devenit cunoscuta publicului larg in anii ’90, cand a debutat in serialul Another World. Dupa 20 de ani de cariera a reusit sa se mentina la Hollywood  ca fiind o actrita talentata si populara, insa putini stiu tragediile care i-au marcat viata si care au facut-o sa ajunga in pragul nebuniei.

Anne Heche, actrita care si-a distrus cariera printr-o simpla declaratie: cum arata astazi vedeta care a trait 31 de ani in nebunie si a socat Hollywood-ul cu tragediile din viata ei

GALERIE FOTO CU 20 DE IMAGINI DIN VIATA LUI ANNE HECHE


Anne Heche s-a nascut pe 25 mai 1969, in Ohio, intr-o familie aparent normal. Tatal sau, Donald Heche a fost ctitor de biserica, enorias baptist si director al corului bisericii. A mai avut alti 4 frati,dar a ramas singura,   dupa ce toti au murit in diverse accidente.


Drama actritei de 43 de ani a inceput de la o varsta frageda, cand a fost molestata de tatal sau. Conform cartii Call Me Crazy, scrisa de Heche, in care isi spune povestea vietii, tatal ei a dus o viata dubla: a fost homosexual, dar a abuzat-o pe Anne pana la varsta de 12 ani, infectand-o cu herpes. Cand Anne avea 13 ani, tatal sau a decedat, fiind bolnav de SIDA.  Acesta a recunoscut in fata familiei ca este homosexual, cu putin timp inainte de moartea sa. Heche  a recunoscut ca experienta traumatizanta din copilarie a adus-o in pragul nebuniei si dezvoltase un alter-ego, Celestia, pentru a scapa de ororile din propria viata.

Inainte de a se stabili in New Jersey, Anne si familia sa s-au mutat de 11 ori. Pentru ca erau foarte saraci si nu se puteau intretine, acestia au trait la un moment dat toti intr-un dormitor, in casa altei familii. Anne n-a renuntat la scoala, insa cu cateva luni inainte de absolvirea licelului, fratele sau Nate a murit, intr-un accident de masina, insa s-a speculat faptul ca s-a sinucis.


Imediat dupa ce a terminat liceul, in 1987,  Anne s-a alaturat distributiei din serialul Another World, unul din cele mai longevive seriale americane, ce a durat din 1964 pana in 1999. Heche  a jucat timp de 5 ani rolul lui Vicky Hudson, din 1987 pana in 1992, care i-a adus un Daytime Emmy pentru  cea mai buna tanara actrita intr-un serial de drama. In 1992, si-a facut debutul in film de lung-metraj pentru televiziune, in O Pionners, unde a avut un rol minor, iar in anul urmator a aparut pentru prima data pe marile ecrane in The Adventures of Huck Finn (1993).

 


In 1997, Heche a inceput sa atraga atentie publicului in filme celebre ca Donnie Brasco, unde  a fost sotia personajului interpretat de Johnny Depp si in Wag the Dog, unde a jucat alaturi de Robert De Niro si  Dustin Hoffman. A mai pus in palmares un film celebru, dupa ce a avut o scurta aparitie, dar memorabilia, in I Know What You Did Last Summer.


Desi a fost apreciata pentru rolurile ei din acel an, actrita a intrat intr-un scandal mediatic care i-a patat imaginea, dupa ce a anuntat ca este implicata intr-o relatie cu cea mai celebra lesbiana de pe planeta, Ellen DeGeneres. Heche a fost criticata si numita o vanatoare de averi, pentru ca presa considera ca lesbianismul aparut de nicaieri este doar o metoda de o obtine faima. Relatia ei cu DeGeners s-a incheiat in august 2000, dupa 3 ani.

 

Anne Heche si Ellen Dgeneres in 1998                              Anne Heche si primul ei sot, Coleman Laffron

 


In 1998, a obtinut cel mai celebru rol al ei, in Six Days, Seven Nights, care a fost un success de box-office, unde a jucat alaturi de Harrison Ford si a fost laudata pentru prestatia ei.  Tot in acel an a facut un rol stralucitor in Return to Paradise, unde a jucat alaturi de Vince Vaughn. Criticii au fost impresionati de ea si ii prevesteau o cariera minunata la Hollywood.


Desi toata lumea se astepta sa devina unul dintre cele mai mari staruri, cariera ei a inceput sa intre in declin din cauza vietii sale personale controversate si scandalurilor care i-au patat imaginea. Chiar in perioada in care era numita una dintre cele mai promitoare actrite de la Hollywood cariera ii era distrusa din cauza orientarii sexuale. 


Au urmat roluri in filme dezastruoase,care n-au fost deloc pe gustul criticilor, ca Pyscho (1998), The Third Miracle (1999) si John Q, care a fost lansat abia in 2002 desi filmarile se incheiasera in 2000.

In 2000, la o zi dupa despartirea de Ellen DeGeneres , actrita a fost implicata intr-un nou scandal. Anne a condus timp de 5 ore de la Los Angeles la Fresno, unde a abandonat masina si a mers pe jos cativa kilometric prin desert.  Drogata si in pragul nebuniei, Heche, care purta doar lenjerie intima pe ea s-a oprit la usa unui strain, rugandu-l sa o lase sa faca un dus. Apoi, s-a instalat comod pe canapea si a vrut sa se uite impreuna cu el la un film. Speriat, barbatul a chemat politia, iar cand au arestat-o Heche le-a spus acestora ca ea este Dumnezeu si a venit sa ii ia pe toti inapoi in Rai cu o nava spatiala. Dupa incident, Heche a marturisit ca si-a revenit complet, dupa ce timp de 31 de ani a trait in nebunie. Insa, actrita a ramas indepartata de mama sa, Nancy, care era de profesie psihoterapeut si a ajutat-o pe aceasta sa treaca peste tulburarile sexuale si sa renunte la lesbianism, conform IMDB.com

 

Anne Heche si Thomas Jane                                             Anne Heche

   


In 2001, actrita s-a maritat cu cameramanul Coleman Laffron, cu care a facut un copil, insa cei doi au divortat in 2009. A continuat sa apara in filme pentru televiziune pana in 2006 si a avut un rol episodic in Ally McBeal. In 2006, s-a mutat in Canada pentru a filma  “Men in Trees”, un serial  comedie-drama foarte bine primit de critici. Insa, dupa 2 ani, show-ul a fost anulat, din cauza grevei scenaristilor iar Heche a ramas pe drumuri.

 

In 2007, a depus actele pentru divort, abandonandu-l pe Laffron pentru James Tupper, colegul de platou de la "Men in Trees", de care s-a indragostit nebuneste. Heche si Laffron s-au certat timp de 2 ani pentru custodia copilului, care a ramas la sot, iar Heche a fost nevoita sa plateasca o suma de 15.000 de dolari pe luna pentru cresterea si educatia copilului. Insa, dupa anularea show-ului ei “Men in Trees” si dupa ce a intrat in faliment, Heche a fost  incapabila sa plateasca pensia alimentara.


Anne Heche a revenit in atentia publicului cu Spread (2009), unde a jucat alaturi de Ashton Kutcher, o drama despre viata unui playboy dornic sa faca avere. Desi actrita a facut un rol bun, ea a ramas mai cunoscuta cu acel film pentru scenele de sex explicite pe care le-a facut cu Kutcher, pe atunci sotul lui Demi Moore.

 

 

Anne Heche si Ashton Kutcher in "Spread" (2009)


A continuat sa apara pe micile ecrane in Hung, serialul controversat produs de HBO, unde a aparut timp de 2 ani in rolul fostei sotii a personajului principal, dar a fost inlocuita dupa 2 ani cu actrita care a jucat acelasi rol in episdoul pilot. La sfaristul lui 2011, HBO a anuntat ca Hunk a fost anulat.


Ultima aparitie notabila a actritei a fost in Cedar Rapids (2011), o comedie  cu buget restrans, dar care i-a adus din nou laude pentru prestatia amuzanta.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies