marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Antonio Banderas implineste 52 de ani. Cele mai bune 10 filme ale carierei sale

Antonio Banderas, unul dintre cei mai populari actori de origine spaniola de la Hollywood, implineste 52 de ani pe 10 august. In cariera sa intinsa pe 3 decenii, Banderas a demonstrat ca este un actor versatil si capabil sa joace cu succes si roluri dramatice, dar si de comedie. Acesta a reusit sa isi treaca in CV rolurile memorabile din filme ca Desperado sau Interviu cu un vampir care au devenit simbolice pentru cultura pop din ultimii 30 de ani.

The Skin I Live In ( 2011)
Regie:Pedro Almodóvar
Distributie: Antonio Banderas, Elena Anaya si Jan Cornet

Antonio Banderas este minunat in rolul unui om de stiinta obsedat in thriller-ul medical intunecat, pe alocuri horror, pe care Pedro Almodovar l-a construit inteligent. Filmul nominalizat la Globurile de Aur anul trecut il aduce pe Banderas in ipostaza unui medic torturat de moartea nevestei sale (arsa intr-un accident de masina) si care e in stare de orice pentru a sintetiza mult dorita piele perfecta.

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1992)
Regie: Neil Jordan
Distributie: Tom Cruise, Brad Pitt, Antonio Banderas

Considerat unul dintre cele mai bune filme despre vampiri facut vreodata, Interviu cu un vampir a cucerit publicul prin prestatiile celor trei actori principali. Alaturi de Brad Pitt si Tom Cruise, Antonio Banderas a hipnotizat fanii cu rolul vampirului Armand, cel mai batran vampir din lume: avea 400 de ani. Filmul i-a crescut enorm de mult popularitatea.

Women on the Verge of a Nervous Breakdown (1988)
Regie: Pedro Almodovar
Distributie: Antonio Banderas, Carmen Maura


Acesta este primul film care l-a facut cunoscut la nivel international pe Pedro Almodovar. Rolul tanarului Carlos interpretat de Banderas intr-o comedie neagra despre dragoste, relatii si sex, n-a fost foarte mare, insa actorul de origine spaniola stralucea de atunci in fiecare scena in care apare.

Tie Me Up! Tie Me Down! (1990)
Regie: Pedro Almodovar
Distributie: Antonio Banderas, Victoria Abril

Pedro Almodovar a stiut mereu sa ii ofere lui Banderas roluri care sa scoata la suprafata tot ce e mai bun in el ca actor. In acest film, Banderas joaca rolul lui Ricky, un barbat cu probleme psihice, care dupa ce este eliberat dintr-un spital de nebuni, incepe sa o urmareasca pe Marina, un star porno cu care a avut o aventura in trecut si incearca sa o convinga pe aceasta sa devina sotia sa. Interpretarea sa sclipitoare i-a adus apreciere din partea tuturor criticilor, inclusiv pe plan international.

Desperado (1995)
Regie: Robert Rodriguez
Distributie: Antonio Banderas, Salma Hayek si Joaquim de Almeida


Rolul lui El Mariachi a devenit emblematic pentru cariera lui Banderas, un muzician amator care intra fara sa vrea intr-o incurcatura si descopera o panza impletita din coruptie, dragoste si moarte. Momentele amuzante semnate de Steve Buscemi si Quentin Tarantino, fara a o uita pe minunata Salma Hayek fac din acest film independent un blockbuster minunat ce exceleaza in explozii spectaculoase, rasturnari de situatie incredibile si replici absolut picante.

The Mask of Zorro (1995)
Regie: Martin Campbell
Distributie: Antonio Banderas, Anthony Hopkins si Catherine Zeta-Jones

Antonio Banderas a oferit alaturi de Catherine Zeta-Jones unul dintre cele mai atragatoare cupluri din cinematografia ultimilor ani. Pentru rolul lui Zorro, Banderas a primit a doua nominalizare la Globurile de Aur, categoria cel mai bun actor. Originalul Zorro - Anthony Hopkins ajunge sa-l transforme pe Alejandro Murrieta/ Banderas intr-un erou modern al unei povesti de razbunare care a cucerit milioane de cinefili.

Frida (2002)
Regie: Julie Taymor
Distributie: Salma Hayek, Alfred Molina, Antonio Banderas

 

Frida este momentul de glorie al Salmei Hayek, insa Antonio Banderas este impresionant in rolul pictorului mexican David Alfaro Siqueiros. Filmul este povestea adevarata a pictoritei Frida Kahlo (Salma Hayek), concentrandu-se asupra relatiei pe care a avut-o cu sotul sau Diego (Alfred Molina) si a locului pe care ei l-au ocupat in societatea mexicana.

Evita (1996)
Regie: Alan Parker
Distributie: Madonna, Antonio Banderas, Jonathan Pryce

In Evita, Antonio Banderas isi arata si talentele vocale exceptionale. Banderas a oferit o interpretare foarte buna in rolul lui Che, pe care l-a portretizat perfect, reusind sa surprinda mania si curajul acestuia. Acesta a primit prima nominalizare la Globul de Aur cu acest rol.

Puss in Boots (2011)
Regie: Chris Miller
Distributie: Antonio Banderas, Salma Hayek


Dupa succesul nebun pe care l-a avut personajul sau Puss, in seria Shrek, producatorii au decis sa ii ofere un film intreg lui Banderas pentru a-si demonstra inca o data talentul. Filmul a scos in evidenta si calitatile de actor de comedie ale lui Banderas si a fost considerat drept cel mai bun film de animatie din 2011.

Spy Kids( 2001)
Regie: Robert Rodriguez
Distributie: Alexa Vega, Daryl Sabara si  Antonio Banderas

Banderas face echipa din nou cu Robert Rodriguez pentru un film de familie ingenios care a reprezentat si baza unei francize extrem de profitabile. Daca James Bond s-ar fi insurat cu o agenta secreta si ar fi avut copii probabil ca acestia ar fi aratat ca cei din Spy Kids, doi frati care isi asuma doua misiuni: sa salveze omenirea de o multime de personaje si creatii malefice si sa-si pastreze familia unita.





 


Modifică setările cookies