marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Are 281 de aparitii in Star Trek, iar personajul sau este unul dintre cei mai iubiti. Cum arata acum Michael Dorn, actorul care l-a jucat pe Worf

Michael Dorn a devenit cunoscut datorita rolul lui Worf, din franciza Star Trek. Ajuns la 60 de ani, actorul isi continua cariera in ciematografie, cu diverse aparitii in seriale.

Are 281 de aparitii in Star Trek, iar personajul sau este unul dintre cei mai iubiti. Cum arata acum Michael Dorn, actorul care l-a jucat pe Worf


Nascut in decembrie 52, Michael Dorn a fost implicat de mic in universul media, el studiind radio si productia TV inca din liceu. A urmat apoi o cariera in muzica pentru o perioada scurta, timp in care a colaborat cu mai multe formatii rock.


Prima aparitie oficiala a fost in serialul W.E.B. (1978), unde a fost guest star. Impresionat de munca sa, producatorul l-a prezentat pe Michael unui agent care l-a ajutat sa se inscrie la scoala de actorie Charles Conrad, unde a studiat timp de sase luni.

 


De aici a inceput ascensiunea carierei lui Dorn care a primit roluri principale in serialele CHiPS (1979-1982) si in Days of our Lives (1986-1987), inainte de a incepe era Star Trek.


Michael Dorn a interpretat personajul care a aparut in cele mai multe episoade si filme in universul Star Trek, Klingon Starfleet fiind prezent in 175 de episoade din serialul Star Trek: The Next Generation, 102 episoade din Deep Space Nine si in cinci filme din franciza, avand un total de 281 de aparitii in pielea lui Worf.


Actorul a marturisit ca s-a prezentat la auditiile pentru rol impreuna cu alte persoane, aparitia lui fiind una care a atras atentia. "Nu am zambit si nici nu am vorbit. Am stat intr-un colt cu o atitudine foarte rigida precum razboinicul Klingon. Cand am fost chemat in sala, am intrat, am dat mana cu cei prezenti, am citit ce mi-au cerut, am salutat morocanos si am plecat", a declarat Michael.

 


"In primele luni, nu prea se intampla nimic cu personajul meu, nu exista nici o idee. Imi place sa cred ca interpretarea mea este unul dintre motivele pentru care scenografii s-au decis ca ar fi cazul sa faca ceva si cu Worf", a marturisit actorul.


Succesul pe care l-a avut datorita rolului lui Klingon, a avut si partile sale negative, Michael Dorn dezvoltand o alergie a pielii datorita perioadei lungi in care a folosit make-up pentru machiaj.


"Ca experienta actoriceasca, sa ai o masca este incredibil. Poti fi oricine vrei fara sa ai mustrari de constiinta despre felul in care arati", a declarat Michael.



Dupa incheierea erei Star Trek, Michael Dorn a mai aparut in cateva filme, cele mai importante fiind The Santa Clause 2 (2002), The Santa Clause 3: The Escape Clause (2006), acesta axandu-si cariera mai mult pe seriale precum Danny Phantom (2004-2007), Family Guy (2005 si 2009), Castle (2011-prezent), Young Justice: Invasion (2013-prezent).
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies