marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Avatar a detronat Titanic, devenind lider in box office-ul din afara Americii de Nord

Spectaculosul thriller SF 3D "Avatar", regizat de James Cameron, a devenit filmul cu cele mai mari incasari din afara Americii de Nord, detronand pelicula "Titanic", care a stat 13 ani pe prima pozitie, au anuntat reprezentantii distribuitorului 20th Century Fox.
Avatar a detronat Titanic, devenind lider in box office-ul din afara Americii de Nord

articole relationate

Titanic

Titanic

Potrivit aceluiasi comunicat, "Avatar" se afla pe traiectoria potrivita pentru a depasi in foarte scurt timp si recordurile de incasari stabilite de "Titanic" atat in America de Nord, cat si pe plan mondial., conform www.mediafax.ro

Potrivit News Corporation, "Avatar" a vandut bilete in valoare de 1,836 de miliarde de dolari pe plan mondial in cele sase saptamani de la lansare, urmand sa doboare peste cel mult o zi sau doua recordul de 1,842 miliarde de dolari reusit de "Titanic" intre anii 1997 - 1998.

In ceea ce priveste box office-ul din afara Americii de Nord, "Avatar" a ajuns la 1,283 miliarde de dolari, depasind recordul de 1,242 de miliarde de dolari care apartine aceluiasi "Titanic".

In America de Nord, insa, "Avatar" va mai avea nevoie de cel putin doua saptamani pentru a detrona filmul "Titanic", care a avut incasari de 600,7 milioane de dolari. Platitorii de bilete din Statele Unite ale Americii si Canada au scos din buzunare 552,79 de milioane de dolari pentru a vedea "Avatar", filmul care a ajuns pe locul al doilea in topul incasarilor totale din America de Nord, devansand "Cavalerul negru/ The Dark Knight" (2008), care a avut incasari de 533,3 milioane de dolari.

Aceste date nu tin cont de indicele de inflatie, iar incasarile pentru "Avatar" au beneficiat de un stimulent suplimentar din partea tarifelor de categoria Premium, pentru proiectiile 3D. IMAX Corp. a declarat ca pentru "Avatar" a vandut bilete in valoare de 134 de milioane de dolari pe plan mondial.

Filmul cu cele mai mari incasari din toate timpurile in America de Nord - luand in considerare indicele inflatiei - ramane in continuare "Pe aripile vantului/ Gone with the Wind", lansat in anul 1939, care a vandut bilete in valoare de 1,5 miliarde de dolari in SUA si Canada, potrivit boxofficemojo.com. In acest clasament, "Avatar" se afla pe pozitia a 26-a.

La sfarsitul saptamanii trecute, "Avatar" a obtinut incasari de 36 de milioane de dolari in America de Nord si de 107 milioane de dolari peste Ocean, fiind proiectat in 111 tari.

Acest film s-a situat in fruntea clasamentului incasarilor in cel putin 29 de tari, impunandu-se in Franta (123 de milioane de dolari), China (102 milioane de dolari), Germania (96 de milioane de dolari), Rusia (95 de milioane de dolari) si Marea Britanie (93 de milioane de dolari).

Lungmetrajul SF 3D "Avatar", care a costat peste 500 de milioane de dolari - 300 de milioane de dolari pentru productie si 200 de milioane de dolari pentru marketing -, a castigat, recent, doua premii Globul de Aur, la categoriile "cel mai bun film" si "cel mai bun regizor", si este considerat unul dintre marii favoriti la premiile Oscar.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies