marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Brad Pitt: baiatul de aur al Hollywood-ului implineste 50 de ani. Imagini memorabile din cariera si viata unuia dintre cele mai mari staruri de film

Pe 18 decembrie, Brad Pitt implineste varsta de 50 de ani. De la un cowboy sexy in Thelma and Louise la un criminal cu sange rece in The Counselor, Pitt este un actor cu o mie de fete, versatil si care a oferit in cariera sa filme si roluri stralucitoare.

Brad Pitt: baiatul de aur al Hollywood-ului implineste 50 de ani. Imagini memorabile din cariera si viata unuia dintre cele mai mari staruri de film


GALERIE FOTO 15 transformari din cariera lui Brad Pitt


Cine nu a vazut macar un film cu Brad Pitt? Ce femeie nu a suspinat cand l-a vazut gol in Troia? Si ce cinefil nu a fost impresionat de el in filme ca Seven, Fight Club sau The Curious Case of Benjamin Button? Desi este in clubul actorilor care nu au luat niciodata Oscar, interpretarile sale si rolurile variate l-au pus pe lista celor mai versatili actori de la Hollywood. In ultimii 25 de ani, Pitt ne-a incantat cu talentul si carisma sa, care l-au transformat in unul dintre cele mai mari staruri de film.

 

 

 

 

William Bradley Pitt s-a nascut la 18 decembrie 1963 in Shawnee, Oklahoma. Alaturi de fratii sai, Doug si Julie Neal, a crescut in Springfield, Missouri, unde familia sa s-a mutat imediat dupa nasterea lui. A fost crescut in stilul baptistilor conservatori sudici. Pitt a urmat Liceul Kickapoo, unde a fost membru al echipelor de golf, tenis si inot. A participat la cluburile de baza si criminalistica, la diverse polemici si la muzicaluri. Dupa absolvirea liceului, Pitt a fost admis la Universitatea din Missouri, in 1982, si a fost licentiat in jurnalism, cu specializare in publicitate.


S-a mutat in Los Angeles pentru a lua lectii de actorie. Pana sa aiba succes a avut slujbe care mai de care mai ciudate, de la sofer de limuzina pentru dansatoare de striptease pana la a fi mascota unui fast-food, unde trebuia sa se costumeze in pui.
 

 

 

Cariera pe ecran a lui Pitt a inceput in 1987 cu roluri minore in filmele “No Way Out, No Man's Land” si “Less Than Zero”. Debutul sau la televiziune a fost in noiembrie, acelasi an, cu aparitia speciala in sitcomul “Growing Pains”, de pe ABC. A obtinut primul rol principal in 1988, in filmul “The Dark Side of the Sun”, pentru care a fost platit cu 1500 de dolari. A atras atentia publicului in 1991, cu un rol minor in filmul “Thelma si Louise”, iar trei ani mai tarziu a venit si celebritatea, dupa ce a interpretat rolul unui vampir in pelicula “Interviu cu un vampir”.
 

 

 

In 1995, a a fost apreciat pentru thrillerul “Seven” si SF-ul “Twelve Monkeys”, acesta din urma i-a adus Globul de Aur pentru “Cel mai bun actor in rol secundar” si o nominalizare la Oscar.


In acelasi an a jucat alaturi de Anthony Hopkins in " Legendele toamnei" precum si in filmul “Meet Joe Black” din 1998. Patru ani mai tarziu, in 1999, Pitt a jucat intr-unul dintre cele mai appreciate filme ale sale “Fight Club”, iar in 2001 a fost distribuit in seria “Oceans”. In 2000 se insoara cu actrita Jennifer Aniston de care avea sa divorteze 5 ani mai tarziu.

 

 

Unul dintre rolurile sale populare ramane Ahile din filmul “Troia” si continuandu-si succesul cu rolul Rusty Ryan in continuarea filmului Ocean's Twelve. In ultimii ani a lansat filme ca The Tree of Life, Moneyball, The Counselor, 12 Years a Slave si World War Z. Cu incasari de 540 de milioane de dolari in toata lumea, Wolrld War Z ramane cel mai mare succes comercial a lui Pitt.

 

 

In 2005, Brad a aparut in comedia Mr. & Mrs. Smith unde o cunoaste pe Angelina Jolie –alaturi de care va avea 6 copii - - trei adoptati, Maddox, de 10 ani, Pax, de sapte ani, Zahara, de sase ani si trei biologici, Shiloh, de cinci ani, si gemenii Knox si Vivienne, de trei ani. Pitt detine compania de productie numita “Plan B Entertainment”, care a produs filmul “The Departed”, in 2007, ce a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun fillm.   Este primul barbat numit vreodata “Cel mai sexy barbat in viata”, de doua ori de catre revista People in 1994 si in 2000.

 

In 2014, fanii sai il pot vedea in drama Fury, despre Al Doilea Razboi Mondial. Anul acesta, Pitt a aparut in Wolrd War Z, cel mai mare succes financiar, dar si in The Counselor si 12 Years a Slave unde a avut roluri marunte, insa pentru al doilea s-a implicat ca producator, 12 Years a Slave fiind considerat favoritul anului la Oscaruri.

 

Sursa foto: Getty
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies