marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Barbatul care a trait 40 de ani intr-un "plaman de otel". Helen Hunt si John Hawkes au interpretari de Oscar intr-un film unic si neobisnuit

The Sessions este un film unic, plin de umor si emotionant,  scrie revista Rolling Stones despre povestea unui barbat imobilizat ce hotareste sa-si piarda virginitatea la 38 de ani. Cu ajutorul terapeutului si ghidat de un om religios el incearca sa-si indeplineasca visul.

Barbatul care a trait 40 de ani intr-un plaman de otel . Helen Hunt si John Hawkes au interpretari de Oscar intr-un film unic si neobisnuit

The Sessions este o drama scrisa si regizata de Ben Lewin cu John Hawkes, Helen Hunt si William H. Macy. Pelicula a castigat Premiul Publicului si Premiul Special al Juriului la Festivalul de Film de la Sundance in 2012 si este aruncata de distribuitorii de la Fox Searchlight in cursa pentru Oscaruri in 2013. Filmul are parte de interpretari fantastice din partea lui John Hawkes (nominalizat la Oscar pentru Winter's Bone in 2010) si Helen Hunt (castigatoare a unui Oscar pentru As Good as It Gets in 1997).


Mark O’Brien (John Hawkes) s-a imbolnavit de poliomielita la varsta de 6 ani, iar coloana vertebrala i-a fost deformata intr-un mod atat de grotesc incat barbatul a ramas tintuit la pat. Avand dificultati de respiratie, Mark este obligat sa petreaca cea mai mare parte a zilei inchis intr-un dispozitiv medical care il ventileaza artificial - numit "plaman de otel".


Atunci cand i se propune sa scrie un articol despre sex si persoane cu handicap fizic, Mark decide sa isi piarda virginitatea la varsta de 38 de ani si apeleaza la ajutorul unui terapeut specializat pe probleme sexuale pe nume Cheryl Cohen Greene (Helen Hunt). Fiind un om religios, Mark cere permisiunea de a face sex in afara casatoriei de la preotul Brendan si incepe cele sase sedinte de terapie cu Cheryl.



Filmul este inspirat dintr-un caz real care a stat la baza unui scrutmetraj Breathing Lessons: The Life And Work Of Mark O’Brien, premiat cu Oscar in 1996. Mark O'Brien a fost un jurnalist si poet din Berkeley, California. Din cauza poliomielitei barbatul a ajuns paraplegic si a petrecut 40 de ani din viata intr-un aparat folosit pentru respiratia artificiala (plaman de otel). Scriitorul a apelat la ajutorul unui terapeut sexual si a scris despre experientele sale un articol numit "On Seeing a Sex Surrogat" publicat in The Sun. Regizorul Ben Lewin care s-a luptat si el cu aceeasi boala a dat peste acest articol care l-a inspirat sa faca filmul.

Filmul The Sessions a fost primit cu mult entuziasm la Toronto fiind numit un film impresionant si unic. Presa americana vorbeste deja depsre nominalizari la Oscar pentru interpretarile lui John Hawkes, Helen Hunt si William H. Macy.



La 49 de ani, Helen Hunt nu a avut nicio problema sa apara goala in scene de sex alaturi de John Hawkes: "Recunosc o poveste buna cand o citesc. Orice ezitare as fi avut despre nuditate, mi-am spus ca la varsta asta e cam tarziu sa-ti pese de lucrurile marunte. Devine prea tarziu sa nu incerci sa fii curajos, sa traiesti din plin si sa fii un adevarat artist. Lucruri triviale ca acela de a fi gol pentru o perioada dispar" a declarat actrita.

"Cred ca adolescentii ar trebui sa vada acest film. Cred ca ar trebui sa vada un film despre sex care nu este ciudat, cool, blamat sau rusinos. Sexul nu inseamna aceste lucruri. Fiecare dintre noi seamana cu John Hawkes. Toti speram sa nu fim umiliti, sa fim tratati cu bunatate, sa fim acceptati, sa spunem ceea ce ne dorim. Filmul este o introducere minunata catre ceea ce inseamna sa faci sex cu o alta persoana" a declarat actrita.

 

The Sessions va putea fi vazut in cinematografe si in Romania din 1 martie 2013.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies