marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Barbie a înscris la box office, dar este interzis în Asia

Mult-așteptatul film a generat deja o mulțime de controverse, fiind restricționat de la difuzarea în mai multe țări din motive… politice.

Barbie a înscris la box office, dar este interzis în Asia
A fost un prim weekend fabulos la box-office pentru „Barbie“, cel mai aşteptat film al anului. Pelicula cu Margot Robbie şi Ryan Gosling a avut încasări de 337 de milioane de dolari, depășind de două ori publicul peliculei „Oppenheimer“ – un alt favorit al sezonului.
 
Totuși, filmul despre cea mai celebră păpușă din lume ar fi trebui să fie îmbrățișat cu bucurie de întreaga lume, dat fiind vorba despre o comedie. Încă dinainte de-a fi lansat, „Barbie“ a reușit să supere prin ignoranța sa, trailerele prezentate în Asia stârnind revoltă. Și asta pentru că, după cum explică „The Independent“, în film apare o hartă care delimitează teritoriile Chinei și, în mod frapant, apar și disputatele regiuni din Marea Chinei de Sud. În această dispută sunt implicate națiuni precum Vietnam, China și Filipine, printre multe altele.


 
Și, ca să nu credeți că e vreo glumă, senatorul american Ted Cruz a acuzat chiar filmul de „promovarea propagandei chinezești“, după cum relatează „The Independent“.
 
Având în vedere natura sensibilă a ceea ce a fost prezentat în trailerul filmului „Barbie“, nu a fost o surpriză pentru toți când Reuters a raportat că Vietnamul a decis să interzică difuzarea filmului în țară. 
 
Aceasta nu este prima dată când țara a decis să interzică filmele pentru difuzarea de conținut legat de disputa teritorială, deoarece același raport notează că Vietnamul a interzis în mod similar filmul „Uncharted“ și serialul Netflix „Pine Gap“ pentru că, de asemenea, prezintă insulele disputate ca fiind ale Chinei. Iar Vietnamul nu a fost singura țară în care filmul „Barbie“ a fost interzis. Potrivit Deadline, Filipine a luat în considerare posibilitatea de a urma exemplul cu interzicerea filmului, așa cum a procedat în mod similar cu interzicerea vizionării filmului „Uncharted“, din același motiv. Însă, considerându-se că acea hartă era prea „caricaturală“ pentru a fi luată în serios, a permis difuzarea, cu condiția ca Warner Bros. să estompeze linia controversată pentru a fi difuzată în țară.



De atlfel, producătorii „Barbie“ au afirmat că desenul hărții a fost doar o reprezentare copilărească a unei hărți reale și că „nu a fost menită să facă niciun fel de declarație“.

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies