marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

„Lunetistul American” depaseste pragul de 200 de milioane de dolari la box office-ul american

Productia Warner Bros. Pictures si Village Roadshow Pictures cu sase nominalizari la Oscar, „Lunetistul American” a reusit performanta de a aduna mai bine de 200 de milioane de dolari la box office-ul american, in doar 10 zile de la lansare. Anuntul a fost facut de Dan Fellman, Presedintele Distributiei Locale Warner Bros. Pictures.

Lunetistul American depaseste pragul de 200 de milioane de dolari la box office-ul american

Dupa recordurile inregistrate in primul weekend, filmul regizat de Clint Eastwood a continuat sa aduca numerosi spectatori din toata lumea in salile de cinema conventionale si in  IMAX. „Lunetistul American” a adaugat la totalul incasarilor inca aproximativ 64,4 milioane de dolari dupa spectacolele de la sfarsitul saptamanii trecute. Aceasta suma reprezinta cel mai mic procent de scadere  inregistrat vreodata de un film care a adunat la lansare peste 85 de milioane de dolari, incluzand aici si profitul acumulat in a treia si a patra zi. Aceasta suma se adauga la un total de 200,1 milioane de dolari incasate in Statele Unite pana in prezent. La nivel local, „Lunetistul American” este cel mai profitabil film din cariera regizorului Clint Eastwood, performanta pe care, in curand, ar putea s-o atinga si pe plan international.  


„Producatorii filmului alaturi de Eastwood, actorii Bradley Cooper, Sienna Miller si intreaga distributie au realizat o drama impresionanta cu o perspectiva unica asupra razboiului, in care s-au regasit spectatori din aproape toate zonele demografice. Ii felicitam nu doar pentru succesul de la box office, ci si pentru ca au adus pe marile ecrane unul dintre cele mai discutate filme ale ultimilor ani”, a declarat Fellman.


Eastwood a regizat „Lunetistul American” dupa un scenariu scris de Jason Hall, bazat pe romanul omonim al lui Chris Kyle, impreuna cu Jim DeFelice si Scott McEwen. Bradley Cooper si Sienna Miller sunt protagonistii filmului produs de Clint Eastwood, Robert Lorenz, Andrew Lazar, Bradley Cooper si Peter Morgan. Tim Moore, Jason Hall, Sheroum Kim, Steven Mnuchin si Bruce Berman au fost producatorii exclusivi.


„Lunetistul American” a fost nominalizat recent la sase categorii ale prestigioaselor premii Oscar incluzand „Cel mai bun film”, „Cel mai bun actor” (Bradley Cooper) si „Cel mai bun scenariu adaptat” (Jason Hall). In plus, Eastwood a fost premiat de bransa cu a patra nominalizare la premiile Directors Guild of America, dar si cu premiul pentru „Cel mai bun regizor” din partea National Board of Review. Printre distinctiile pe care le-a mai primit filmul se numara o nominalizare la premiile Producers Guild of America, o nominalizare la premiile Writers Guild of America si o nominalizare la premiile BAFTA pentru „Cel mai bun scenariu adaptat”.


Warner Bros. Pictures, in asociere cu Village Roadshow Pictures prezinta „Lunetistul American”, o productie Mad Chance si 22nd & Indiana, distribuita international de Warner Bros. Pictures, o companie Warner Bros. Entertainment si de Village Roadshow Pictures in anumite teritorii.

 



Modifică setările cookies