marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

VIDEO EXCLUSIV „Ant-Man”, un nou supererou in universul cinematografic Marvel. Secretele personajului care ii va impresiona pe fani

Etapa urmatoare din Universul Cinematografic Marvel aduce pentru prima data pe marele ecran un membru-fondator al Razbunatorilor, odata cu filmul „Omul-Furnica”, realizat de Studiourile Marvel.

VIDEO EXCLUSIV Ant-Man , un nou supererou in universul cinematografic Marvel. Secretele personajului care ii va impresiona pe fani

Dotat cu abilitatea extraordinara de a se micsora ca dimensiuni, dar a creste ca forta, hotul iscusit Scott Lang (Paul Rudd) trebuie sa-si accepte eroul interior si sa-l ajute pe mentorul sau, Dr. Hank Pym (Michael Douglas), sa protejeze de o noua serie de amenintari secretul ascuns in spatele costumului sau spectaculos de Om-Furnica. Confruntandu-se cu obstacole aparent de neinvins, Pym si Lang trebuie sa duca la bun sfarsit un jaf care va salva lumea.


Filmul „Ant-Man / Omul-Furnica” este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 17 iulie 2015, fiind proiectat in format 2D, 3D, IMAX 3D, 4DX si Dolby Atmos.
 

„«Omul-Furnica» este un film Marvel extrem de diferit”, explica producatorul Kevin Feige. „Este un film Marvel pe care il putem incadra in genul de heist movie. San Francisco e un oras uimitor din punct de vedere vizual, iar daca ne gandim la toate filmele mari care au avut actiunea aici in trecut, devine modul perfect in care converg o noua idee pentru un gen, un nou oras si toate noile personaje din lumea lui Scott Lang si a lui Hank Pym.”

 


 

Paul Rudd subliniaza de asemenea ca filmul te va surprinde din mai multe perspective. „Unul dintre lucrurile care imi plac cel mai mult la acest film este faptul ca nu e usor sa-l incadrezi intr-o categorie. Nu e o comedie in sensul clasic al cuvantului, nici un film de actiune pura, insa are din plin din ambele”, spune actorul.

Tema paternitatii, cea a mentoratului si cea a abandonului joaca un rol important in relatiile care leaga personajele din „Omul-Furnica”. Povestea filmului este centrata pe noua colaborare si relatie dintre Hank Pym si Scott Lang, iar personajele sunt urmarite pe masura ce se lupta cu provocarile de zi cu zi, pentru a fi un bun tata si un bun mentor.

 

 

Descriindu-si rolul, Paul Rudd spune: „La inceputul filmului, personajul meu, Scott Lang, tocmai a iesit din inchisoare. Nu stie nimic despre Omul-Furnica si nu are nimic de-a face cu Hank Pym. Pe de alta parte, Pym l-a ales si, cunoscandu-i reputatia, l-a urmarit avand motivele sale pentru acest lucru. El pune la cale un plan prin care Scott trebuie sa recurga la vechile obiceiuri. El ii sparge casa lui Hank pentru a fura niste bani ca sa poata plati pensia lunara pentru fetita sa, singura persoana la care tine cu-adevarat. Lucru necunoscut de Scott, Hank a regizat totul, aducand-ul pe Scott in lumea lui Pym, unde il poate invata pe Scott cum sa utilizeze costumul si sa fure ceva de care Pym are mare nevoie.”


Pentru Rudd, filmul a reprezentat si un prilej bun pentru a-si exersa scrisul, impreuna cu Adam McKay, alaturi de care a rescris scenariul. Astfel, actorul a putut explora personajul mai profund. „A fi scenarist la «Omul-Furnica» mi-a oferit o intelegere mai detaliata a tuturor personajelor”, spune Rudd. „M-a facut sa ma gandesc la motivatiile acestora, la firele narative si la modul in care fiecare decizie luata de personajul meu le afecteaza viata lor.”


Desi „Omul-Furnica” a fost filmat indeosebi in Atlanta, productia lui a inceput, de fapt, in San Francisco, oras care va servi drept fundal al filmului. Dat fiind ca Pym Technologies este o companie hi-tech, San Francisco si Silicon Valley s-au potrivit in mod natural cu firul actiunii. In plus, le-a oferit realizatorilor filmului ocazia de a filma intr-un oras care nu a mai fost vazut pana acum in Universul Cinematografic Marvel.
 

 

Designerul de productie Stepherd Frankel a folosit noile studiouri de sunet din Atlanta pentru a crea interioarele casei lui Hank Pym, al carei exterior victorian fusese filmat in San Francisco. Creand interiorul, Shepherd l-a croit astfel incat sa se potriveasca personajului Hank Pym. „In povestea noastra, Hank Pym – om de stiinta, fizician, inginer – a traiit fara sotia sa vreme de aproape 20 de ani si si-a crescut fiica aici, asa ca detaliile acestei case frumoase au fost gandite de Pym”, spune Frankel.
 

La subsolul casei, exista o camera securizata, care include laboratorul lui Pym si este construita ca un adapost contra bombelor. Ce e in spatele usii inchise este fascinant, dupa cum evidentiaza Frankel: „Acolo este istoria costumului Omului-Furnica si o serie de mulaje si sabloane. Avem o imprimanta 3D, un monitor, stiinta Particulelor Pym, planuri si schite.” In plus, un alt element vizual interesant din aceasta incapere este baza de training a furnicilor. „Pym intelege si studiaza furnicile, precum paraponera clavata, camponotus, solenopsis, si exista furnici adevarate in ferma verticala de furnici pe care am creat-o”, explica Frankel.
 

Impreuna cu echipa sa, Frankel a recreat clasicul interior de tip victorian alegand mobila, simeze, seminee si chiar sticla colorata, insa a avut grija sa integreze si interesele lui Hank pentru un aspect eclectic, de burlac. „O parte din casa e dominata de interesele lui Hank Pym, iar unul dintre lucrurile pe care le-am integrat in casa sunt miniaturile, care sugereaza ca Hank a testat Particulele Pym, care sunt raspunzatoare pentru micsorarea personajului nostru si transformarea lui in Omul-Furnica. Cateva exemple extraordinare de cateva mininaturi de acest fel, care fac conexiunea cu personajul si cultura lui Hank Pym, sunt armele, o chitara, o vioara, un violoncel si o harpa. Acestea sunt simbolice pentru calatoriile si aventurile sale, precum si pentru educatia, cultura si sofisticarea lui.”
 

Distributia este intregita de: Evangeline Lilly in rolul lui Hope Van Dyne, Corey Stoll ca Darren Cross aka Yellowjacket, Bobby Cannavale ca Paxton, Michael Peña drept Luis, Tip “T.I.” Harris ca Dave, Wood Harris ca Gale, Judy Greer drept Maggie si David Dastmalchian drept Kurt. Regizat de Peyton Reed si produs de Kevin Feige, “Omul-Furnica” al Studiourilor Marvel ofera o aventura plina de tensiune, cu o miza importanta.

 


Galerie foto


Modifică setările cookies