marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Benjamin Walker, ginerele lui Meryl Streep, a atras atentia in cea mai ciudata rescriere istorica din cinematografie. Cum a obtinut rolul din Abraham Lincoln: Vanator de Vampiri

Daca pana de curand nimeni nu auzise de Benjamin Walker, astazi numele sau este pe buzele tuturor. Toti ochii sunt atintiti spre filmul sau, Abraham Lincoln: Vanator de vampiri, considerat una dintre cele mai ciudate rescrieri istorice din cinematografie. Cei de la GQ au fost cuceriti de actorul de 30 ani, caruia i-au luat un interviu, in noul numar al editiei britanice.

Benjamin Walker, ginerele lui Meryl Streep, a atras atentia in cea mai ciudata rescriere istorica din cinematografie. Cum a obtinut rolul din Abraham Lincoln: Vanator de Vampiri

Benjamin Walker nu este doar un actor aflat pe val, care a avut curajul sa il portretizeze pe cel mai mare presedinte din istoria Americii in ipostaza de vanator de vampiri, dar este si ginerele celebrei actrite Meryl Streep. Actorul s-a casatorit anul trecut cu fiica acesteia, Mamie Gummer.


Walker nu se afla la primul rol in care joaca rolul unui presedinte american, acesta jucand-ul pe Andrew Jackson in piesa de teatru Bloody Bloodyu Andrew Jackson, pusa in scena pe Broadway. La fel ca si acum, portretul presedintelui jucat el este unul neobisnuit: Andrew Jackson este un rocker emo, care macelereste indieni.

"Pana acum cam asta a fost cariera mea, sa joc presedinti americani intr-un mod cel putin bizar. " a spus Walker.


Actorul ii da viata lui Abraham Lincoln, al 16-lea presedinte din istoria Americii, considerat poate cel mai bun, in filmul Abraham Lincoln: Vanator de Vampiri, adaptat dupa romanul cu acelasi nume al lui Seth Grahame-Smith, care a reusit sa transforme cartea sa intr-un bestseller primit bine de catre critici. Initial, Tom Hardy a fost abordat de producatori pentru rolul principal, insa a refuzat pentru ca era implicat intr-un mega proiect, The Dark Knight Rises. Pana la urma, Walker a obtinut rolul dupa ce actori ca Eric Bana, Adrien Brody sau Josh Lucas au refuzat filmul.


Atunci cand afla ca parintii sai au fost ucisi de vampiri, Lincoln (Benjamin Waker) decide sa se razbune pe fiecare creatura sangeroasa din America. Eroul devine si mai inversunat atunci cand descopera ca acestia sunt implicati in comertul de sclavi. Lucrurile se complica atunci cand realizeaza ca sunt si spirite bune printre ei.


"El se maturizeaza si isi da seama ca poate face o diferenta, mai ales ca tara se afla in niste momente dificile, in care revoltele iau amploare" spune Benjamin Walker despre personaj.


Regizorul rus, Timur Bekmambetov a avut incredere mare in el: "Este foarte energic, ironic, destept si are abilitati fizice deosebite. E greu sa crezi in acest rol, insa el a facut-o"

Rolul anterior de pe Broadway, in care l-a jucat pe Andrew Jackson l-a ajutat pe acesta sa isi creeze perosnajul din Abraham Lincoln: Vanatorul de Vampiri. Dar i-a folosit ca sursa de inspiratie si romanul "Lincoln's Melancholy", scrisa de Joshua Wolf Shenk, in care acesta argumenteaza ideea ca de fapt, lupta cu depresia si suferinta l-au facut pe Lincoln sa fie unul dintre cei mai mari presedinti americani.
 

"S-a educat singur, s-a nascut intr-o coliba si a reusit sa traiasca adevarul vis american.  Insa, oamenii nu cunoscut multe despre Lincoln omul, nu presedintele."

 

Benjamin Walker insista sa spuna ca filmul in care joaca nu este o gluma si nu trebuie luat in deradere: " Poate ca titlul pare o gluma, dar filmul nu este. S-a muncit enorm si s-a luat totul foarte in serios. Eu am perceput filmul ca o drama, lupta disperata a lui Lincoln cu el insusi si raul ce-l inconjoara. Dar credeti-ma ca am fost atenti la toate detalii, exista o scena in care eu am in buzunar un cutit recreat identic dupa un cutit pe care Lincoln l-a avut in buzunar cand a murit. Pentru mine a fost un proiect serios, care m-a atras de la inceput. Ca actor, nu incerc sa ma limitez la un gen sau un rol. Daca il joc pe Abraham Lincoln, incerc sa gandesc ca el. Iar daca e vorba de genul horror, incerc sa imi folosesc imaginatia pe cat de mult posibil."

 

Insa, a recunoscut ca i-a fost teama, desi n-a simtit presiune: Rolul fusese deja refuzat de un mare star de la Hollywood, asa ca nu am simtit o presiune mare pe umerii mei, speram doar sa le placa celor care se uita ceea ce fac eu. Dar nu ai cum sa nu scapi de frica, e normal sa fii ingrozit" a spus Walker pentru collider.com

 


 

 

Ginerele lui Meryl Streep a fost cucerit de cei doi maestrii cu care a lucrat, producatorul Tim Burton si regizorul Timur Bekmambetov: "Sunt geniali amandoi. Impreuna, creeaza un stil unic cinematografic si asta se simte si in acest film. Sunt inteligenti, amuzanti, macabri si genii ai stilului vizual deosebit. Este placut sa te lasi surprins si sa te implici intr-un proiect pe care nu ti-l poti imagina pentru ca ei doi te surprind mereu. Timur intotdeauna vrea sa creeze ceva nou, ceva neobisnuit si ceva ce nu s-a mai facut. Si asta nu poate decat sa fie un lucru bun pentru un actor."


Abraham Lincoln: Vanator de Vampiri este in aceste momente si in cinematografele din Romania.



Sursa foto: GQ


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies