marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Blue Is the Warmest Color: Trailer nou pentru filmul care contine cea mai lunga, intima si explicita scena de lesbianism din istoria cinematografica moderna

IFC Films au lansat trailerul pentru Blue Is the Warmest, productia care a fost recompensata cu Palm d'Or la Festivalul de Film de la Cannes.

Blue Is the Warmest Color: Trailer nou pentru filmul care contine cea mai lunga, intima si explicita scena de lesbianism din istoria cinematografica moderna

Filmul o are ca subiect principal pe Adele (Adèle Exarchopoulos), o tanara femeie care incepe sa isi descopere sexualitatea si intr-un final cade prada unei atractii pentru Emma (Léa Seydoux). Pelicula a fost recompensata cu marele premiu, Palm D’or in cadrul Festivalului de Film de la Cannes.

 

Desi filmul atrage in principal atentia prin scenele de sex intre Adele si Emma, de-a lungul vizionarii se poate observa faptul ca este o realizare matura care atinge emotional audienta datorita dramei expuse. Blue is The Warmest Colour contine cea mai lunga, intima si explicita scena de lesbianism din istoria cinematografica moderna, scrie The Guardian. 

 

 

Laudat pentru blandete si intensitate, filmul este considerat la momentul actual ca punctul de reper al productiilor care descriu sexualitatea feminina si relatia de iubire dintre doua femei. Desi subiectul ar putea fi considerat promiscuu si luat in derizoriu, regizorul Abdellatif Kechiche ofera un film intens si o poveste de dragoste cu totul speciala.

 

Filmul este o adaptare dupa benzile desenate “Le bleu est une couleur chaude”, de Julie Maroh. Povestea se roteste in jurul lui Adèle, o adolescenta de 15 ani care stie sigur doua lucruri: ca e fata, iar fetele ies cu baietii. Viata ei e pe cale sa se schimbe in momentul in care o intalneste pe Emma, asta in ciuda opozitiei parintilor si a lumii din jur. Iar de aici incepe o poveste de iubire nebuna si intensa, intinsa pe 6 ani.

 

 

Regizorul a spus ca intentia lui nu a fost sa prezinte modul in care o astfel de relatie produce o ruptura ireparabila intre parinti si copii: "Nu am vrut sa existe o ruptura sau o despartire fara impacare. Eu de fapt, am vrut sa arat o alta poveste: o femeie pierde un tren, intalneste o alta femeie, se indragostesc si toata viata lor se schimba pentru totdeauna de la acea intalnire. Am fost emotionat de aceasta idee, ca o persoana pe care o intalnesti la intamplare iti poate schimba viata pentru totdeauna" a mai zis regizorul la conferinta de presa.

 

Criticii au fost si ei impresionati. The Guardian a oferit filmului 4 stele din 5: "Epic si erotic, poveste nonconformista a lui Abdellatif Kechiche face ca toata celelalte filme din competitie sa para banale. Exista un mix intre tristete si erotism in acest film care te cutremura cu totul.  Cele doua actrite Léa Seydoux si Adèle Exarchopoulos, sunt sincere si joaca foarte natural. Scenele de sex dintre cele doua au o condoare aparte, sunt arta pura. Desi este lung, este un film pasional, care spre final devine trist, iar lacrimile celor doua actrite sunt atat de naturale..."

 

 

Cei de la France 24 au numit filmul o capodopera: "Povestea de dragoste dintre doua lesbiene a lui Abdellatif Kechiche este o capodopera. Dupa 3 ore lungi, am vazut cum 2000 de jurnalisti erau redusi la tacere de aceasta minunatie cinematografica.  A fost o competitie dura, dar acest film le intrece pe toate. Filmul lui Kechiche ne arata o harta a sufletului uman".

 

Filmul va fi lansat in cinematografe pe 25 octombrie anul acesta.



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies