marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Brandon si Brenda, cei mai cunoscuti gemeni din lumea serialelor de televiziune. Beverly Hills, 90210 dupa 21 de ani

Gasca nebuna de tineri de la West Beverly Hills High School isteriza complet America la inceputul anilor '90. Au trecut 21 de ani de la debutul showului, in noiembrie 1990, cand aventurile amoroase si relatiile intortocheate din serialul Beverly Hills, 90210 ii tineau pe fani cu sufletul la gura.

Brandon si Brenda, cei mai cunoscuti gemeni din lumea serialelor de televiziune. Beverly Hills, 90210 dupa 21 de ani

GALERIE FOTO: Actorii din Beverly Hills, 90210 dupa 21 de ani!

Serialul care i-a transformat in staruri pe Jason Priestley si Shannen Doherty (Brenda si Brandon Walsh), Jennie Garth (Kelly Taylor), Luke Perry (Dylan McKay) , Tori Spelling (Donna Martin), Brian Austin Green (David Silver),  Gabrielle Carteris(Andrea Zuckerman) si Ian Ziering (Steve Sanders) a fost creat de celebrul producator Aaron Spelling. A fost difuzat in zeci de tari printre care si Romania unde si-a castigat mii de fani.


Cu un succes imens de la debut cand strangea in medie 14 milioane de telespectatori pe episod in SUA, showul s-a intins pe 10 sezoane pana in 2000. A avut 296 de episoade si a strans nominalizari la Emmy si la Globurile de Aur. Era cunoscut pentru schimbarile frecvente din distributie.

Serialul Beverly Hills, 90210 era centrat la inceput pe gemenii Brenda si Brandon Walsh si pe aventurile lor de liceu si trata subiecte moralizatoare pentru tineri de la alcoolism, la violenta sau drepturile homesexualilor.


Jason Priestley avea 21 de ani cand a fost catapultat catre celebritate de show.  Canadianul nominalizat la 2 Globuri de Aur a marcat adolescenta multor tineri americani la inceputul anilor ’90 si a fost ales de revista People in topul celor mai sexy vedete din acea vreme. A parasit proiectul la inceputul sezonului noua insa a ramas mentionat ca producator executiv ( a regizat 19 episoade din serial). Fara succese extraordinare actorul a ramas in lumea seriilor TV  ca actor sau regizor : Tru Calling ( 2005), Side Order of Life ( 2007), Haven ( 2011), Call Me Fitz ( 2011). Actorul de 42 de ani  este casatorit din 2005 cu make-up artistul Naomi Lowde-Priestley cu care are 2 copii.


Nici sora sa geamana din serial, Shannen Doherty nu a dus pana la capat rolul Brendei. O fire rebela si turbulenta, Shannen Doherty avea 19 ani cand a pus mana pe rolul Brendei. Americanca a atras insa atentia producatrilor de la Hollywood de la 11 ani cu rolul lui Jenny Wilder in serialul Little House on the Prairie. Cele mai mari succese ale sale vor fi datorate producatorului Aaron Spelling care i-a oferit rolurile din Beverly Hills 90210 si din seria TV Charmed ( 1998).

 

Maritata de 3 ori, actrita a  aparut de mai multe ori in Playboy si a avut nenumarate probleme cu banii. A fost data afara din Beverly Hills 90210 in 1994 pentru ca ajungea tarziu la filmari si pentru ca se certa cu colegii de platou. Reputatia de diva temperamentala a facut ca actrita sa fie concediata si din serialul Charmed - nu o putea suporta pe colega Alyssa Milano. La 41 de ani, actrita este casatorita cu fotograful Kurt Iswarienko, iar in 2008 s-a intors pentru 8 episoade din spin-offul de la Beverly Hills 90210.


Darren Star, unul dintre producatorii serialului Beverly Hills 90210 din 1990 (care a realizat si Merlose Place), a reinviat vechiul serial si a lansat in 2008 un serial nou, 90210, cu acelasi decor dar cu personaje diferite aproape 20 de ani mai tarziu. Noul show nu s-a mai bucurat insa de acelasi succes.



GALERIE FOTO: Vezi aici ce s-a intamplat cu restul actorilor din Beverly Hills, 90210!


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies