marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Bruce Lee se intoarce pe marile ecrane la 40 de ani de la moartea sa: filmul care va spune cel mai mare secret din cariera actorului

Bruce Lee se intoarce pe marile ecrane la Hollywood. Scenaristii filmelor Nixon si Ali, Christopher Wilkinson si Stephen J. Rivele colaboreaza din nou pentru o biografie romantata a celebrului luptator de arte martiale din anii '60.

Bruce Lee se intoarce pe marile ecrane la 40 de ani de la moartea sa: filmul care va spune cel mai mare secret din cariera actorului

GALERIE FOTO: Cele mai memorabile 25 de momente din cariera lui Bruce Lee
 

Pelicula se va numi Birth of the Dragon si nu va fi un film biografic traditional. Productia se va inspira din viata celui mai faimos star kung-fu din lume insa va avea elemente fictionale, scrie Hollywood Reporter.


Birth of the Dragon va avea in centru confruntarea lui Bruce Lee cu faimosul maestru de kung fu - Wong Jack Man, in San Francisco , in 1964 in vremea cand cartierul chinezezc de aici era condus de gasti de mafioti din Hong Kong. Bruce Lee si Wong Jack Man se vor alia impotriva acestora intr-un film ce se anunta indraznet si plin de adrenalina. Pelicula nu are inca o distributie stabilita iar momentan sa cauta un regizor pentru film.

 

Au fost putini martori la lupta din 1964 dintre Lee si Wong Jack Man. Acesta din urma, inca in viata, a pretins ca el a fost castigatorul bataliei, in timp ce nevasta lui Bruce Lee, Linda i-a atribuit victoria sotului ei la capatul unei lupte ce a durat, potrivit ei,  3 minute. Atunci Wong Jack Man l-a provocat la o intrecere pe Bruce Lee dupa ce acesta declarase public ca poate invinge orice practicant de arte martile din San Francisco.


In 2013, se implinesc 40 de ani de la disparitia uneia dintre legendele cinematografului de la sfarsitul lui 1960. Dupa aproape patru decenii, Bruce Lee este in continuare subiectul unui veritabil cult printre admiratori. Bruce Lee s-a remarcat in serialul de televiziune "The Green Hornet" si a devenit celebru dupa ce a jucat in lungmetrajul "Drumul dragonului" (1972), marcand o intreaga generatie de cineasti si cinefili, precum Quentin Tarantino.
 

 

Bruce Lee a murit la 32 de ani,  in 1973, pe platourile de filmare din cauza unui edem cerebral. In timp ce filma la "Enter The Dragon", actorul s-a prabusit pe platou, iar in urma investigatiilor medicale a reiesit ca actorul a suferit o contuzie cerebrala, ale carei efecte i-au cauzat moartea.
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies