marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Bruce Willis, primul actor care a primit un salariu de 5 milioane de $. Care sunt cele mai bune 10 roluri ale sale

Cel mai tare erou de actiune, care nu poate fi niciodata ucis, implineste astazi 57 de ani. In peste 30 de ani de cariera, Bruce Willis a reusit sa se impuna ca unul dintre cei mai talentati si mai populari actori de la Hollywood.

Bruce Willis, primul actor care a primit un salariu de 5 milioane de $. Care sunt cele mai bune 10 roluri ale sale

GALERIE FOTO Cele mai bune 10 roluri ale lui Bruce Willis

 

Bruce Willis a jucat in peste 80 de filme si a creat unul dintre cele mai iubite personaje, John McClane, politistul dur si greu de ucis din seria Die Hard.  Cu fiecare rol al sau, actorul a reusit sa demonstreze ca are talentul si carisma necesara pentru a fi pe lista celor mai mari staruri de film.


 

Bruce Willis s-a nascut pe 19 martie 1955, intr-o baza militara americana in Idar-Oberstein, Germania de Vest. Cand avea 2 ani parintii s-au intors in New Jersey, iar la 18 ani acesta s-a mutat la New York pentru a deveni actor. Dupa ce a lucrat o perioada ca barman, un director de casting l-a remarcat si a fost cucerit de personalitatea lui, asa ca i-a oferit un rol de ... barman.

 

 

Bruce Willis a devenit faimos in perioada anilor '80 si de atunci a reusit sa isi cladeasca o cariera de invidiat la Hollywood, dupa ce a facut furori cu rolul din seria "Greu de ucis/ Die Hard". 
 


 

Dupa ce a cunoscut celebritatatea datorita serialului "Maddie si David / Moonlighting" (1985), a urmat un lung sir de filme semnate de regizori apreciati precum Michael Bay ("Armageddon"), M. Night Shyamalan ("Al saselea simt/ The Sixth Sense", "Unbreakable"), Alan Rudolph ("Mortal Thoughts", "Breakfast of Champions"), Walter Hill ("Last Man Standing"), Robert Benton ("Billy Bathgate", "Nobody's Fool"), Rob Reiner ("The Story of Us"), Ed Zwick ("Stare de asediu/ The Siege"), Luc Besson ("Al cincilea element/ The Fifth Element"), Barry Levinson ("Bandits", "Panica la Hollywood/ What Just Happened"), Robert Zemeckis ("Death Becomes Her") si Robert Rodriguez ("Sin City", "Grind House") .

 

 

Trei ani consecutiv, in perioada 1986 - 1988, Bruce Willis a fost nominalizat la premiile Globul de Aur, la categoria Cel mai bun actor dintr-un serial TV, pentru rolul din "Maddie si David". A castigat acest trofeu in anul 1987 si a mai obtinut o nominalizare la aceleasi premii pentru rolul din "Jurnal de razboi/ In Country", la categoria Cel mai bun actor in rol secundar, in anul 1990. A castigat doua premii Emmy pentru rolurile din "Maddie si David", in 1985, si "Prietenii tai/ Friends", in 1994 si a fost primul actor care obtine un Emmy ca guest star intr-un serial.
 

 

In 1997, Bruce Willis a fost inclus de revista Empire in topul celor mai mari 100 de staruri de film din toate timpurile. In 1988, primea 5 milioane de dolari pentru rolul din Die Hard si astfel stabilea o noua performanta, salariul sau fiind foarte mare pentru acea perioada. 
 

 

Bruce Willis s-a casatorit cu actrita Demi Moore in anul 1987, insa au divortat dupa treisprezece ani. Impreuna au trei fete: Rumer, Scout LaRue si Tallulah Belle. In martie 2009, Bruce s-a casatorit cu top-modelul Emma Heming.

 

Pentru 2012, Bruce Willis pregateste nu mai putin de 6 filme, printre care si  The Cold Light  of Day, Looper, Moonrise Kingdom, G.I. Joe: Retaliation si The Expendables 2. In 2013, revine in rolul care l-a facut celebru, in A Good Day to Die Hard, al cincilea film din seria Die Hard. 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies