marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Bruce Willis revine cu doua filme senzationale la 25 de ani de la marele sau debut la Hollywood: Am riscat cu doua filme surprinzatoare

Bruce Willis a demonstrat o incredibila versatilitate de-a lungul carierei sale care include roluri foarte diverse, de la luptatorul din Pulp Fiction al lui Quentin Tarantino, la contractorul din filmul lui Robert Benton "Prostul nimanui",  la calatorul in timp din cunoscuta pelicula regizata Terry Gilliam, Armata celor 12 Maimute, la veteranul razboiului din Vietnam din Jurnal de razboi regizat de Norman Jewison, la psiholgul de copii din Al saselea simt, regizat de M. Night Shyamalan pana la rolul care l-a marcat, acela al detectivului John McClane, din seria Greu de ucis. Actorul de  57 de ani a facut valuri in 2012 cu doua filme senzationale: "Looper" si "Moonrise Kingdom".

Bruce Willis revine cu doua filme senzationale la 25 de ani de la marele sau debut la Hollywood: Am riscat cu doua filme surprinzatoare

 

Bruce Willis a primit recenzii extraordinare in acest an pentru doua filme senzationale: "Looper"  unde joaca alaturi de Joseph Gordon-Levitt, Emily Blunt si "Moonrise Kingdom" unde are parte de o distributie remarcabila: Edward Norton, Bill Murray, Tilda Swinton.

"Am fost intrebat des in ultima vreme cum am reusit sa fac aceste filme in acelasi an. La fiecare dintre ele, nimeni nu a stiu rezultatul atunci cand am inceput sa filmam. Dupa ce au fost lansate, ambele au primit reactii surprinzatoare. Am riscat. Mi-am dorit sa lucrez alaturi de Wes Anderson la <<Moonrise Kingdom>> si de Rian Johnson la <<Looper>>" , a declarat actorul intr-un interviu pentru Huffington Post.


Intrebat de ce simte nevoia sa riste, desi este un actor consacrat, Bruce Willis a raspuns: "Atunci cand spui o poveste buna, la orice nivel, fie ca o spui intr-un bar, intr-un film, intr-o carte, intr-un articol, intotdeauna este o provocare. Si chiar daca ai o poveste extraordinara, nu este o certitudine ca va fi remarcata. Sau ca va primi o atentie marita fata de celelalte povesti".



In Looper, care poate fi vazut din 5 octombrie si in Romania, calatoria in timp exista, dar este ilegala si deci disponibila numai pe piata neagra. Atunci cand mafia vrea sa scape de cineva nedorit, membrii acesteia trimit victima cu treizeci de ani inapoi in timp unde un ucigas platit, asa cum este si Joe (Joseph Gordon-Levitt) – asteapta sa lichideze tinta. Joe castiga bine si viata lui pare sa fie foarte buna pana cand mafia decide sa inchida cercul si sa scape de ucigas asa ca il trimit inapoi in timp chiar pe Joe din viitor (Bruce Willis).


"Rian Johnson este sigur de povestea pe care o va spune. Temele pe care le va include in film ar putea insa sa surprinda pe multi. Violenta a fost una dintre temele alese ale filmului (Looper). Daca ar fi ales o directie opusa <<o lume futuristica in care nu exista violenta>> ar fi fost o cu totul alta tema".


"Looper este un science-fiction care nu face compromisuri, este un film nebun, violent, romantic si modern.(...) Este foarte asemanator cu 12 Monkeys" a marturisit Bruce Willis.


In legatura cu reintoarcerea sa in rolul lui John McClane in seria Greu de Ucis ( partea cincea se va lansa in 2013), actorul a declarat: "Imi plac provocarile. Imi place sa incerc ceva ce presupune riscul de a esua. E intotdeauna un pericol sa spun ca nu a iesit ce mi-am dorit sau ca nu m-am ridicat la inaltimea asteptarilor. Deci imi place sa fiu provocat. Sa concurez cu mine insumi. Pentru majoritatea actorilor este un joc solitar: tu concurezi impotriva ta. Nu simt ca filmele mele ar fi in competitie cu filmele altor actori."


Desi are 57 de ani, actorul a fost laudat pentru forma sa fizica excelenta: "Face parte din meserie. Si, in plus, trebuie sa fiu in forma acum pentru ca trebuie sa-mi ridic fetita si sa o plimb. Trebuie sa fiu in forma la mai multe nivele."


Moonrise Kingdom, filmul care a deshis editia din 2012 a Festivalului de Film de la Cannes i-a cucerit pe critici dar si pe spectatori. Pelicula regizata de Anderson a reusit incasari foarte bune pentru un film independent.

"<<Moonrise Kingdom>> este o poveste cu totul noua. Nu se poate compara cu nimic, decat poate cu un alt film al lui Wes Anderson. Pana si el ar spune ca este diferit de tot cea a facut pana acum. Este extrem de romantic. Insa si in <<Looper>> sunt parti romantice", a declarat actorul.

Intrebat ce amintiri are din perioada serialului "Moonlighting" unde a jucat alaturi de Cybill Shepherd si Allyce Beasley si care a reprezentat marele sau debut , Bruce Willis a raspuns: "Am amintiri foarte bune din acea perioada. Imi aduc aminte de cat de mult ma distram si de viteza in care turnam 10 pagini de scenariu pe zi, sapte zile pe saptamana. A fost un mare salt pentru mine. Inainte de asta, faceam teatru in New York si am avut un rol mic intr-un episod din <<Miami Vice>>. Si apoi am primit acest rol in California iar saltul a fost urias".

 


In acest an s-au implinit 25 de ani de la lansarea serialul creat de Glenn Gordon Caron, cu Cybill Shepherd in rolul lui Maddie Hayes si Bruce Willis in rolul lui David Addison, cei doi detectivi carora nicio enigma nu le statea in cale. Serialul a fost prezent pe TV timp de 5 sezoane.

Cuplul Maddie - David a devenit favoritul telespectatorilor inca de la jumatatea anilor '80, iar numele si figurile lor au aparut pe foarte multe coperti ale revistelor si a avut un succes atat de mare incat pana si acum pe internet se strang semnaturi pentru a convinge pe producatori sa continue serialul.

"Maddie si David" nu a fost numai un serial celebru si gustat de public, ci si unul foarte premiat. Seria a doua a serialului a primit nu mai putin de 16 nominalizari la premiile Emmy, iar anul urmator le-a adus lui Shepherd si lui Willis cate un premiu "Globul de Aur" pentru prestatia actoriceasca. Cybill castigase de asemenea, cu un an inainte, "Globul de Aur" pentru acelasi rol. In anul 1987 cei doi actori au fost declarati Barbatul si Femeia Anului, iar Cybill Shepherd a castigat de mai multe ori premiul de popularitate "People's Choice". In septembrie 1987, Bruce Willis a fost recompensat cu un Emmy pentru participarea sa in serial si pentru modul in care l-a interpretat pe David, rol care l-a propulsat in cinematografie, facandu-l celebru.



Sursa foto: Getty
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies