Premiul, oferit de Centrul National al Cinematografiei, a fost inmanat de catre Dumitru Budrala si Cristi Puiu.
La sectiunea "Student" au fost decernate doua premii si o mentiune. Astfel, Premiul pentru film studentesc, oferit de Centrul National al Cinematografiei (CNC), a fost decernat documentarului "The Unkosher Truth", al lui Chana Zalis din Israel.
De asemenea, Premiul Sony, oferit de compania Sony, sponsorul festivalului, a fost atribuit documentarului "After the war", realizat de Srđan Keča, din Serbia. Juriul sectiunii a decis sa ofere si o mentiune, aceasta fiind decernata documentarului "Independence", al regizorului Rastko Petrović din Romania.
La sectiunea "Romania" au fost oferite doua premii si doua mentiuni. Astfel, documentarul "Bar de zi and other stories" al Corinei Radu a primit Premiul Institutului Cultural Roman, in timp ce "Stam We are staying", de Schiltz Anne si Charlotte Grgoire, a obtinut Premiul British Council. Documentarele "Beyond the Forest" si "Obcina" au obtinut mentiuni in cadrul aceleiasi sectiuni.
In cadrul sectiunii "Romania" a mai fost oferit un premiu pentru fotografie din partea ICR, fotografului olandez Manfred Wirtz.
In cadrul sectiunii "Europa" au fost decernate trei premii. Premiul Deventer a fost oferit documentarului "Notre Rue", al lui Marcin Lata. Documentarul "Two Sisters", al lui Jasna Krajinovič, a premit Premiul Duna TV, in timp ce Premiul Uniunii Europene, oferit de Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti, a fost oferit unui film de la sectiunea "Student", "My Home", al lui Debora Scaperrotta.
La sectiunea "International" au fost inmanate doua premii si doua mentiuni. Premiul TVR a fost atribuit documentarului "Prirechnyy - The Town That No Longer Exists", al lui Grottjord Tone, in timp ce documentarul "On A Tightrope", realizat de Lom Petr, a primit Premiul Fundatiei Ratiu. Cele doua mentiuni au fost acordate documentarelor "Making Rain" si "Every Good Marriage Begins with Tears".
Fundatia Radu a mai oferit doua premii speciale, care ofera posibilitatea producatorilor de documentar din Romania sa studieze in Marea Britanie timp de o luna. Au fost analizate 23 de dosare, castigatorii fiind Adina Pintilie si Corina Radu.
Premiantă în premieră după o carieră de invidiat, actrița a primit recunoașterea breslei în uralele spectatorilor, dar și a familiei sale de acasă.