marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cand criminalii devin eroi: Lawless un film cu pretentii la Oscar in 2013, numit de regizorul John Hillcoat un Goodfellas pentru generatia actuala

Cand legea devine corupta, nelegiutii devin eroi. Pe lista filmelor cu pretentii la Oscar in 2013 intra si Lawless. Filmele inspirate din cazuri reale care fac portretul unei perioade istorice sau a unui eveniment marcant, au mare trecere la Academie. Iar tema prohibitiei a fascinat intotdeauna.

Cand criminalii devin eroi: Lawless un film cu pretentii la Oscar in 2013, numit de regizorul John Hillcoat un Goodfellas pentru generatia actuala

In regia lui John Hillcoat, filmul In afara legii / Lawless are la baza povestea adevarata a faimosilor raufacatori Bondurant - trei frati care fac contrabanda cu bauturi alcoolice si care isi incearca norocul la visul american in statul Virginia, in era Prohibitiei. O poveste fascinanta despre crima si coruptie, loialitate si iubire, brutalitate si tandrete, In afara legii / Lawless vine sa completeze panoplia filmelor cu gangsteri.


Shia LaBeouf, Tom Hardy, Jessica Chastain, Jason Clarke, Mia Wasikowska, Dane DeHaan, precum si Guy Pearce si Gary Oldman completeaza afisul unui film pe care regizorul sau l-a asemanat cu apreciatul “Goodfellas” din anul 1990, cu Robert De Niro, Ray Liotta si Joe Pesci in roluri de gangsteri.

"We control the fear, you understand? Without the fear, we are all good as dead/Controlam teama, intelegi? Fara ea suntem ca si morti!" Pelicula Lawless numita initial "The Wettest County" se afla in lucru de cativa ani, insa proiectul a fost abandonat din lipsa de fonduri pana ca aceasta sa ajunga in 2010 pe masa celor de la Sony Red Wagon Entertainment. Pelicula care a participat in acest an la Cannes in competitia oficiala este considerata una cu pretentii la Oscarurile din 2013. Fimele anterioare ale lui John Hillcoat (The Road, The Proposition) au fost trecute cu vederea de Academie. Poate va avea mai mult noroc de aceasta data.

In muntii din Franklin County, Virginia, fratii Bondurant sunt niste personaje notorii. Cel mai mare dintre acestia, Howard (Jason Clarke), a reusit sa supravietuiasca Primului Razboi Mondial, dar s-a intors acasa complet cutremurat de experientele de pe front. Fratele sau Forrest (Tom Hardy) a fost la un pas de a-si pierde viata din cauza gripei spaniole, dupa ce aceasta boala necrutatoare le-a ucis parintii. El a reusit sa infranga boala datorita fortei tacute si a invincibilitatii viscerale si feroce care au ajuns sa-l defineasca. In schimb, Jack (Shia LaBeouf), mezinul, este impresionabil, sensibil, inteligent.


Cei trei traiesc vremuri grele dar au spirit de antreprenori si reusesc sa puna pe picioare o afacere infloritoare, fabricand bauturi alcoolice in mod ilegal. Dar se pare ca zilele de contrabanda cu bautura din tinutulul Franklin sunt pe sfarsite atunci cand in oras soseste un nou serif, Charlie Rakes (Guy Pearce), venit tocmai de la Chicago. Legea adusa de acesta este letala si corupta si va pune in pericol tot ce au reusit sa construiasca fratii Bondurant, precum si tot ce reprezinta ei. Numai ca in timp ce restul lumii cedeaza sub presiunea exercitata de Rakes, cei trei frati nu sunt gata sa se predea...

Cei trei frati din film, Shia LaBeouf, Tom Hardy si Jason Clarke si-au petrecut majoritatea timpului in sala de gimnastica, incercand sa ajunga in forma maxima. "Am stat in sala de gimnastica pentru acest film  mai mult decat in intreaga mea viata" a povestit Shia LaBeouf care s-a declarat profund impresionat de Gary Oldman: "Ca el vreau sa fi in viata reala" a dezvaluit actorul de 26 de ani.

"Unul dintre lucrurile speciale ale acestui film este distributia fanstastica. Tom Hardy il joaca pe Forrest Bondurant si este unul dintre cei mai interesanti si captivanti actori pe care i-am intalnit in ultima vreme. Jessica Chastain o interpreteaza pe Maggie, o femeie care este nevoita sa plece din Chicago si care aduce o energie feminina acestui script" a declarat Guy Pearce care ne va arata in film cat de cameleonic poate sa fie.


Lawless/ In afara legii va intra in cinematografele din Romania incepand de vineri, 7 septembrie 2012.



Modifică setările cookies