marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cannes 2017. Regizorul spaniol Pedro Almodovar va fi presedintele juriului editiei din acest an. "Sunt onorat"

Regizorul spaniol Pedro Almodovar, castigatorul premiului pentru regie la Cannes in 1999 cu pelicula "Todo sobre mi madre" ("Totul despre mama mea"), va prezida juriul celei de-a 70-a editii a Festivalului de Film de la Cannes, devenind astfel primul spaniol care va conduce acest concurs cinematografic, a informat marti organizatorii, citati de AFP.
Cannes 2017. Regizorul spaniol Pedro Almodovar va fi presedintele juriului editiei din acest an. Sunt onorat

Regizorul filmelor "Tacones lejanos" si "Hable con ella", care intruchipeaza de peste 30 de ani cinematograful spaniol, il va succeda in aceasta functie realizatorului sagai "Mad Max", australianul George Miller.

Almodovar si juriul pe care il va prezida vor decerna faimosul Palme d'Or in incheierea festivalului, care se va desfasura in acest an in perioada 17-28 mai

"Sunt foarte bucuros sa sarbatoresc cea de-a 70-a aniversare a Festivalului de Film de la Cannes in aceasta functie atat de privilegiata. Sunt recunoscator si onorat si am deja trac!", a marturisit regizorul, al carui palmares include 20 de lungmetraje.

De cinci ori in competitie la Cannes - cu "Todo sobre mi madre", "Volver", "Los abrazos rotos", "La piel que habito" si anul trecut cu "Julieta" - Pedro Almodovar a fost de doua ori recompensat la festival, o data cu premiul pentru regie pentru "Todo sobre mi madre", iar a doua oara in 2006, pentru "Volver", cu premiul pentru scenariu, dar si cu cel de interpretare primit de actritele din distributie


Sursa: Agerpres.ro


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies