marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cate Blanchett, cea mai buna actrita in rol principal. Vedeta care a obtinut rolul din Blue Jasmine in 45 de secunde, a castigat al doilea Oscar din cariera

Dupa 10 ani de cand a castigat Oscarul pentru rolul secundar din The Aviator, Cate Blanchett a fost desemnata cea mai buna actrita in rol principal, interpretarea din Blue Jasmine marcandu-i intreaga cariera.

Cate Blanchett, cea mai buna actrita in rol principal. Vedeta care a obtinut rolul din Blue Jasmine in 45 de secunde, a castigat al doilea Oscar din cariera

In filmul lui Woody Allen, Cate Blanchett interpreteaza rolul unei femei care trece printr-o criza existentiala dupa ce descopera ca sotul ei bogat (Alec Baldwin) este de fapt un infractor. In aceste conditii, ramasa fara nici un ban, Jasmine se muta la sora sa saraca pentru a incerca sa treaca peste caderea psihica pe care a suferit-o. 

 

"Stati jos, va rog! Multumesc domnule Day-Lewis. Multumesc, Amy Adams, m-ai dat pe spate, Meryl, Sandra, as putea urmari mereu interpetarile voastre. Julia, teapa, glumesc, stii tu. Multumesc Woody Allen ca mi-ai oferit aces rol. Si celor din industrie care sprijina filme cu personaje feminine puternice, dar castiga si bani. Le multumesc fiilor mei, sotului meu, esti o legenda. Sally, impart cu tine trofeul", a declarat Cate Blanchett, in timp ce era aplaudata in picioare de intreaga sala.



 

"La Jasmine totul este construit. Nu asa s-a nascut, statutul social si felul in care trebuie sa se poarte i-au fost insuflate. Maniera in care vorbeste, in care se misca, totul este construit si, atunci cand descopera ca averea sotului sau se bazeaza pe o serie de ilegalitati ii este mai usor sa accepte decat tradarea personala, deoarece atunci trebuie sa se confrunte cu cine este ea in realitate", a caracterizat-o Cate Blanchett pe Jasmine.

 

Cu toate ca si-a dorit intotdeauna sa lucreze cu Woody Allen, Cate a povestit ca inceputul colaborarii dintre ei nu a fost unul foarte linistit, aceasta fiind inca marcata de informatiile pe care le aflase despre celebrul regizor. "Am urmarit un documentar despre felul in care lucreaza Woody Allen si despre metodele pe care le foloseste, iar primul lucru care mi-a trecut prin minte a fost: 'Oh, Doamne! O sa fiu concediata!' Este descurajator sa lucrezi cu eroii tai. Eu si Sally ne-am gandit ca daca am rezistat prima saptamana, poate ca nu o sa ne pierdem locurile de munca. Apoi s-a dovedit ca Woody Allen nu este asa de temut pe cat credeam", a marturisit Cate Blanchett. 



 

Cate Blanchett joaca rolul unei femei care trece printr-o criza existentiala dupa ce descopera ca sotul ei bogat (Alec Baldwin) este de fapt un infractor. In aceste conditii, ramasa fara nici un ban, Jasmine se muta la sora sa saraca pentru a incerca sa treaca peste caderea psihica pe care a suferit-o. Cu multa naturalete si fara foarte multe replici, Cate transmite o serie de sentimente schimbatoare prin gesturile sale, transmitand intr-o maniera aparte cateva dintre caracteristicile personajului sau, snobism, frica si dispret.



 

Pentru rolul din Blue Jasmine, actrita de 44 de ani a castigat toate trofeele importante, Oscarul fiind o incununare a celui mai bun an din cariera sa.



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies