marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Afla ce filme vezi la cinema in weekend - VIDEO

Lumea filmului este profund indurerata de miercuri, dupa decesul legendarei Liz Taylor. Din pacate, cinematografele nu ruleaza in aceste zile filme-tribut in amintirea actritei. 

Afla ce filme vezi la cinema in weekend - VIDEO

Ne putem descreti fruntile insa ori cu cateva noutati de Hollywood, ori cu 3 productii romanesti get-beget.

Daca vreti totusi sa vi-o reamintit pe Elizabeth Taylor in perioada sa de glorie, va putem ajuta punandu-va la dispozitie lista filmelor ce i-au adus celebritatea.

Premierele de weekendul acesta impaca toate gusturile, de la mult-asteptatulBiutiful (dublu-incununat cu nominalizari la Oscar anul acesta) pana la “Sucker Punch”, alt film ce starneste curiozitati.

 

PREMIERE:

 

Biutiful

Regia: Regia: Alejandro González Iñárritu

Cu: Javier Bardem

Gen: Drama

Sinopsis:

Aceasta este povestea unui om in cadere libera, ce-si cauta drumul prin intunericul propriei vieti. Traind in suburbiile Barcelonei, unde pericolul pandeste la orice colt de strada, Uxbal (Javier Bardem) incearca sa-si salveze copiii, sotia si pe sine de la pierzanie. Posedand un dar deosebit, acela de a putea vedea “lumea de dincolo”, barbatul incearca sa-si castige existenta alinand sufletele celor ce au pierdut pe cineva drag.

“Biutiful” a fost nominalizat la Oscar pentru “Cel mai bun film strain”, performanta extraordinara a lui Javier Bardem aducand cu sine si o nominalizare pentru “Cel mai bun actor”. Chiar daca nu a luat Oscarul, Bardem a primit aceasta distinctie din partea Festivalului de Film de la Cannes

 

Trailer:

 

 

Chain Letter / Chain Letter: Maine, victima poţi fi tu!

Regia: Deon Taylor

Cu: Betsy Russell, Nikki Reed

Gen: Horror

Sinopsis:

Daca va amintiti ca ati primit vreodata scrisori din acelea in lant (unde era nevoie sa trimiteti mai departe) si nu ati facut-o, e momentul sa va ingrijorati pentru propria voastra siguranta!

In “Chain Letter” este vorba despre un criminal in serie care s-a suparat foarte rau pe cei ce primesc astfel de scrisori si nu-si onoreaza angajamentul. Asa ca a decis sa ii pedepseasca pe cei care nu au fost “ascultatori”. Sase prieteni sunt prinsi in acest joc alambicat, avand insa doua sanse de scapare: sa “paseze” pericolul altcuiva (trimitand scrisoarea) sau sa nu o trimita nici unul din ei.

 

Trailer:

 

Made in Dagenham

Regia: Nigel Cole

Cu: Imelda Staunton, Sally Hawkins, Andrea Riseborough

Gen film: Comedie, Drama, Istoric

Sinopsis:

Filmul “Made in Dagenham” aduce cu sine o portie de istorie, dintr-o perspectiva interesanta si umoristica. Chiar daca multi asociaza istoria cu filmele de razboi, nu este cazul sa o facem si acum.

De aceasta data, singura lupta este dusa de un grup de femei revoltate din anii ‘60, care invata sa-si ceara drepturile! Satula de discriminare sexuala, Rita O’Grady (Sally Hawkins) decide sa ia atitudine. Asta se intampla in ciuda tuturor persoanelor care incearca sa o descurajeze, spunandu-i ca e doar un pion pe tabla de sah. Insa Rita crede ca toate femeile pot fi  "Regine" si e hotarata sa demonstreze asta unei lumi intregi... condusa de barbati!

 

Trailer:

 

Sucker Punch / Sucker Punch: Evadare din realitate

Regia: Zack Snyder

Cu: Emily Browning

Gen : Actiune, Fantastic, Thriller

Sinopsis:

Descris de multi drept “Alice in Tara Minunilor cu mitraliere”, putem intelege de ce “Sucker Punch” este atractia lunii pentru fanii filmelor de actiune. Fanii de sex masculin vor fi chiar si mai incantati pentru ca vor avea parte de o portie sanatoasa de forme apetisante si decolteuri. Si asta nu e tot!

Fiindca ne-am plictisit de fetele batause pe fundalul marilor orase, filmul ne aduce drept decor un spital de psihiatrie plus o lume fantastica (impanata cu dragoni si alte creaturi supranaturale) Dupa moartea mamei sale, Babydoll este inchisa de tatal sau intr-un sanatoriu. Visele raman singurul ei refugiu din calea realitatii traumatizante si incet-incet fata invata sa-si foloseasca imaginatia pentru a gasi o cale de scapare.

 

Trailer:

 

 

BONUS: 3 filme romanesti de vazut la cinema!

 

1. Aurora (2010)

Gen film: Crima, Drama

Cu: Cristi Puiu 

Regizor: Cristi Puiu

 

Sinopsis:

Comediile negre sunt clar preferatele lui Cristi Puiu. Dupa ce ne-a facut sa radem amar in “Moartea domnului Lazarescu” sau in “Marfa si banii”, Puiu ne aduce o alta dramedie: “Aurora”. Personajul principal, Viorel,  este jucat chiar de regizor si schiteaza chipul unui barbat divortat in pragul dezastrului sentimental.Toata acesta tensiune cere sa fie eliberata cumva, iar Viorel pare ca a gasit o solutie aparent convenabila: crima.

"Aurora" a fost declarat cel mai asteptat film romanesc din 2011. Se spune despre el ca reuseste sa surprinda nuantele inerente ale vietii de adult fara sa explice absolut nimic. Daca este adevarat sau nu, va puteti convinge singuri vizionand 3 ore "extrase" din mintea si viziunea lui Cristi Puiu.

 

Trailer:

 

 

2. Buna! Ce faci? (2011)

 

Gen film: Comedie romantica

Cu: Ionel Mihailescu, Dana Voicu 

Regizor: Alexandru Maftei 

 

Sinopsis:

Dupa ce-au imparitit patul prea multa vreme, Gabriel (Ionel Mihailescu) si Gabriela (Dana Voicu) s-au saturat unul de celalalt pana peste cap. Pasiunea a disparut din viata amandurora... doar pe jumatate: ei nu mai au parte de scantei in viata privata, insa toata lumea din jurul lor are! De la fiul adolescent al cuplului pana la colegii lor de serviciu, toti par sa se descurce de minune la acest capitol.

In disperare de cauza, cei doi Gabi incearca sa infiripe relatii secrete pe internet. Culmea este ca ambii isi gasesc pereche, insa ceea ce sotii n-au aflat inca este ca de fapt s-au regasit reciproc.

 

Trailer:

 

 

3. La bani, la cap, la oase (2011)

Gen film: Comedie 

Cu: Alexandru Margineanu, Gratiela Teohari, Ovidiu Niculescu, Zane Jarcu 

Regizor: Cristian Comeaga

 

Sinopsis:


Un film romanesc in regia lui Cristian Comeaga, comedia “La bani, la cap, la oase” ne aduce in prim-plan doi recuperatori (unul roman si altul de peste Prut) putin cam prea inocenti pentru slujba “murdara” pe care o au de facut.
Harpon” si “Baptistu” ajung din intamplare implicati in jefuirea unui bancomat, toate oalele spargandu-se in capetele lor, bineinteles. Amintind de umorul negru al filmelor in stil Guy Ritchie (“Snatch”, “Lock, Stock and Two Smoking Barrels”), comedia romanesca promite personaje indraznete, colorate si o doza sanatoasa de umor.

 

Trailer:

 


Ce film ai chef sa vezi weekendul acesta? (28 voturi)
Biutiful
10.71%
Chain Letter / Chain Letter: Maine, victima poţi fi tu!
3.57%
Made in Dagenham
0%
Sucker Punch / Sucker Punch: Evadare din realitate
50%
Aurora
7.14%
Buna! Ce faci?
10.71%
La bani, la cap, la oase
17.86%

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies