marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ce premiu va primi Al Pacino la Festivalul de Film de la Venetia 2011!

Al Pacino va primi distinctia Glory to the Filmmaker in cadrul celei de-a 68-a editii a Festivalului de Film de la Venetia.

Ce premiu va primi Al Pacino la Festivalul de Film de la Venetia 2011!

Acest premiu este decernat in fiecare an unui cineast care a lasat "o amprenta originala" asupra cinematografiei contemporane. Printre precedentii laureati ai acestui premiu se numara Sylvester Stallone si Takeshi Kitano.
Al Pacino, in varsta de 71 de ani, va primi distinctia pe 4 septembrie, inaintea premierei in festival a celui mai recent film al sau, intitulat "Wilde Salome".


Documentarul "Wilde Salome", inspirat din piesa de teatru "Salome" de Oscar Wilde, reprezinta cea de-a treia incursiune a renumitului actor american in spatele camerei. Al Pacino, care a spus despre acest film ca este cel mai personal proiect al sau din toate timpurile, interpreteaza rolul Herod in documentar.

Precedentele doua filme regizate de Al Pacino se intituleaza "Looking for Richard" si mai putin cunoscutul "Chinese Coffee".


La inceputul acestei saptamani, Al Pacino a primit o nominalizare la premiile Tony pentru rolul sau din piesa pusa in scena pe Broadway "Negutatorul din Venetia", de William Shakespeare.

Juriul Festivalului de Film de la Venetia va fi prezidat in acest an de cineastul american Darren Aronofsky.


Cea de-a 68-a editie a Festivalului de Film de la Venetia va avea loc in perioada 31 august - 10 septembrie.

Laureat al unui premiu Oscar, in 1993, pentru rolul din filmul "Parfum de femeie", si nominalizat la alte sapte premii ale Academiei de film americane, Al Pacino a aparut recent in "Crime justificate" (2008), alaturi de Robert de Niro, si in "Ocean's Thirteen - Acum sunt 13" (2007).

Sursa: Mediafax


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies