marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ce spune Matt Damon despre filmările la Ford vs. Ferrari și condusul cu viteză?

Atât Matt Damon, cât și Christian Bale au condus pe ecran la viteze care sfidează moartea, o dată sau de două ori - Damon, mai ales în rolul super-spionului Jason Bourne, iar Bale, desigur, la volanul Batmobilului. Dar, în viața lor personală, niciunul dintre ei nu s-ar descrie ca fiind pasionat de mașini.

Ce spune Matt Damon despre filmările la Ford vs. Ferrari și condusul cu viteză?
Într-adevăr, atunci când regizorul James Mangold i-a abordat pentru prima dată cu privire la rolul principal în noua dramă de epocă cu ritmuri amețitoare „Ford vs. Ferrari” - care relatează cum statornica Ford Motor Co. a încercat să înlăture Ferrari, veșnic dominantă, la cursa auto Le Mans din 1966 - niciunul dintre cei doi actori nu era conștient de istoria din viața reală. Dar în povestea parteneriatului uneori turbulent dintre pionierul designer auto Carroll Shelby (Damon) și nonconformistul pilot britanic Ken Miles (Bale), cei doi au văzut o oportunitate interesantă nu numai de a împărți ecranul pentru prima dată, ci și de a oferi genul de film mare și distractiv pentru „băieții mari”.
 
„Filmul are loc la acest punct de inflexiune, în care Shelby are o afecțiune cardiacă și nu mai poate concura, așa că încearcă să se orienteze către o nouă carieră de designer. Iar Miles nu a avut niciodată parte de cursele grozave pe care le merita. Era un inginer și un pilot incredibil de talentat, dar nu suferea prostiile și se apropia de sfârșitul carierei sale de pilot. Deci este vorba despre povestea acestor doi prieteni care se reunesc pentru a colabora la această mașină, încercând să facă imposibilul, adică să-l învingă pe Enzo Ferrari”, spune Matt Damon.


 

„Au crezut că această mașină va câștiga. Și a câștigat. Mașina a câștigat în următorii trei ani. Nimic nu a putut să atingă acel bătăuș de mașină"
, spune Damon. „Tragedia este ceea ce s-a întâmplat după aceea”.

În august 1966, la două luni după cursă, Miles a murit într-un accident incendiar în timp ce testa o nouă mașină în Riverside, California.



 

 
Întrebat dacă a condus cu viteze amețitoare la filmări, Matt Damon ne asigură că „nu în acest film. Nu, și de fapt, din cauza căștilor de epocă pe care le purtam, pentru ca asigurarea să accepte să asigure filmul, condițiile de siguranță în care acești oameni conduceau erau de-a dreptul de râsul curcilor în comparație cu cele cu care suntem obișnuiți astăzi. Au încercat chiar să ne pună un limitator de vreo 35 de mile pe oră. Dar totul a fost foarte sigur și mereu eram înconjurați de un grup de profesioniști - fie cascadori, fie piloți profesioniști de mașini de curse.”
 
Cât despre condusul în privat, Damon spune că „eu conduc ca și cum aș conduce-o pe Miss Daisy (aluzie la filmul „Dribing Miss Daisy”, n.r.). Nu știu ce să zic, cred că anii aceia vitezomani au trecut.”



 
Filmul „Ford vs. Ferrari”/„ Marea provocare: Le Mans ’66” este difuzat la Pro Cinema duminică seara de la ora 20:30 și, în reluare, de la ora 01:45.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies