marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cea mai celebrata legenda a samurailor din cultura japoneza. Prima poza cu Keanu Reeves de pe platourile de la 47 Ronin

Cea mai celebrata si iubita legenda a samurailor din cultura japoneza prinde din nou viata: pelicula 47 Ronin va fi lansata 3D pe 21 noiembrie  2012.

Cea mai celebrata legenda a samurailor din cultura japoneza. Prima poza cu Keanu Reeves de pe platourile de la 47 Ronin

Cu toate ca filmarile pentru 47 Ronin (n r. ronin este un samurai fara stapan sau maestru din perioada Japoniei feudale) s-au incheiat fanii nu prea au avut ocazia sa-l vada pe Keanu Reeves in rolul lui Kai - recent o serie de imagini de pe platourile de filmare le-au starnit curiozitatea fanilor.

Regizat de Carl Rinsch, 47 Ronin este un film cu buget mare - 170 de milioane de $ si reprezinta intoarcerea lui Keanu Reeves intr-o productie de proportii la 4 ani dupa ce a lansat The Day the Earth Stood Still.  Filmele sale au facut incasari globale de aproape 4 miliarde de dolari.
 

Desi este bazata pe povestea reala din secolul 18 a celor 47 de samurai care pleaca sa razbune moartea liderului lor, filmul este un SF plasat intr-o lume a vrajitoarelor si uriasilor si care va imbina elemente stilizate din istoria reala cu elemente fantastice pe stilul Lord of The Rings.


Personajul lui Keanu Reeves - Kai - un proscris jumatate britanic, jumatate japonez care se alatura unui grup de samurai a fost special creat pentru acest film. Produs de Universal Pictures care se chinuie din 2008 cu acest proiect, filmul are un scenariu semnat de Hossein Amini - cunoscut pentru scenariul de la Drive (2011) si Chris Morgan care a lucrat la ultimele parti din seria Furios si Iute.



Presa de profil americana a sugerat ca studiourile isi asuma un mare risc lasandul pe Carl Erik Rinsch la carma filmarilor. Regizorul este un protejat al lui Ridley Scott, este la primul lui mare film si a mai fost anuntat pentru a conduce filmarile de la Prometheus inainte ca Ridley Scott sa fie convins sa se implice in proiect.


Filmarile au inceput in acest an in Budapesta si au continuat in Anglia si Japonia. Scenele s-au turnat mai intai in japoneza si apoi in engleza, tinand cont de faptul ca distributia este 90% formata din actori asiatici.


“Eroul meu are un aer de tristete, iar eu admir gratia cu care raspunde la sentimentele altor persoane. Nu manifesta furie pentru modul in care este perceput, ci numai amaraciune si mi s-a parut un element interesant cu care sa jonglez. Nu am manuit niciodata o sabie cu ambele maini, asa ca a fost grozav sa deprind principiile de baza si m-am perfectionat in acest sens. Ai nevoie de un anumit stil pentru a manevra aceasta sabie care este foarte rapida, dar incerc sa tin pasul si sa invat cat de mult pot” declara Keanu Reeves la startul filmarilor.
 


Keanu Reeves a luat lectii de lupte cu sabia iar in timpul filmarilor i-a rupt nasul unui coleg de platou cu care exersa o scena. Nici el nu a ramas neatins: si a schiopatat zile bune la filmari dupa ce a fost lovit la picior.

Productia urmareste soarta unui grup de samurai din secolul 18 care pleaca sa razbune moartea stapanului lor. Asano Naganori a fost obligat sa comita seppuku dupa ce l-a atacat pe un oficial judecatoresc - Kira Yoshinaka. Cei 47 de ronini se pregatesc sa-l ucida, insa la final vor fi obligati la randul lor sa se sinucida.


"Copiii japonezi au crescut cu aceasta poveste. Le este spusa din generatie in generatie, o aud la scoala si devine parte din cultura lor. Au fost facute foarte multe filme dupa ea. In 47 Ronin pe care il facem acum povestea este reluata dintr-un alt unghi, insa cu respect fata de legenda originala. Este ca western-urile noastre, povestile acestea sunt spuse iar si iar" a mai povestit acum cateva luni actorul de 47 de ani.


Pelicula lui Carl Rinsch este precedata de alte ecranizari ale legendei celor 47 Ronin - una din 1941 realizata de Kenji Mizoguchi - The 47 Ronin si alta din 1962 - 47 Samurai - regizata de Hiroshi Inagaki.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies