marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cel mai bun serial creat vreodata? Mad Men poate intra in istorie cu al cincilea Emmy consecutiv pentru un serial dramatic

Duminica viitoare are loc in Los Angeles decernarea premiilor Emmy, sau Oscarurile pentru TV, in cea de-a 64-a editie a galei. Showul va fi gazduit pentru prima data de prezentatorul TV Jimmy Kimmel.

Cel mai bun serial creat vreodata? Mad Men poate intra in istorie cu al cincilea Emmy consecutiv pentru un serial dramatic

Toti ochii vor fi in aceasta saptamana atintiti asupra serialului Mad Men care poate intra in istorie ca cel mai bun serial creat vreodata daca va fi premiat cu al cincilea Emmy consecutiv pentru cea mai buna drama.


Mad Men, drama difuzata de AMC si setata in anii 60, in care Jon Hamm joaca rolul unui puternic lider in industria publicitatii de pe Madison Avenue a inregistrat cele mai multe nominalizari, la egalitate cu American Horror Story, un serial (inclus la categoria miniserie) al carui prim sezon a avut premiera in toamna anului trecut pe FX.


Ambele show-uri si-au adjudecat cate 17 nominalizari, fiind urmate la o nominalizare distanta de o alta drama de secol XX – Downtown Abbey si un western istoric – Hatfields & McCoys, a carui actiune este plasata in anii de dupa Razboiul Civil.


Cu vedete ca January Jones, Christina Hendricks, Jon Hamm sau John Slattery, Man Men poate reusi imposibilul duminica viitoare daca va fi premiat cu al cincilea Emmy consecutiv. Pentru moment Mad Men imparte recordul cu cele 4 Emmy obtinute pentru cel mai bun serial de drama la egalitate cu seriale ca Hill Street Blues, The West Wing, si L.A. Law. Mad Men ar deveni singurul serial de drama premiat cu 5 Emmy consecutiv.



Serialul care costa in medie pe episod 2.5 milioane de dolari se lupta cu "Boardwalk Empire" (2010), "Breaking Bad" (2008), "Downton Abbey" (2010), "Game of Thrones" (2011) si "Homeland" (2011). Competitia va fi foarte stransa intr-un an in care posturi majore precum HBO (Boardwalk Empire, Game of Thrones) sau Showtime (Homeland) nu au reusit sa urce in fruntea listelor cu nominalizati.


In acest an serialul s-a intors pe micile ecrane dupa o pauza de 17 luni cu personaje la fel de bine construite iar povestile lor sunt la fel de surprinzatoare. Noile aventuri ale serialului sunt plasate in mai 1966, in timpul miscariii pentru drepturile civile in SUA. Viata lui Don Draper interpretat de John Hamm a suferit schimbari majore: acum este insurat cu fosta secretara Megan Calvert (Jessica Paré), insa relatia lor are probleme. Fima sa de publicitate va fi lovita si ea de probleme puternice.


Jon Hamm, protagonistul serialului Mad Men a primit cea de-a cincea nominalizare la Emmy pentru rolul lui Don Draper. Bryan Cranston, principalul rival al lui Hamm la categoria drama, a fost nominalizat din nou pentru Breaking Bad, iar cei doi se vor confrunta cu Steve Buscemi din Boardwalk Empire, Michael C. Hall din Dexter, Hugh Bonneville din Downtown Abbey si Damian Lewis din Homeland.


Difuzat de postul Showtime, serialul Homeland este povestea lui Carrie (Claire Danes), o agenta CIA care, in timpul unei vizite in Irak, afla de la o sursa ca cel mai periculos terorist din lume, Abu Nazir, a reusit sa recruteze si sa converteasca un soldat american (Damian Lewis), pe care il trimite acasa intr-o misiune criminala. Urmeaza un joc de-a soarecele si pisica. Serialul a primit in 2011 doua Globuri de Aur, pentru rolul lui Claire Danes si pentru cel mai bun serial dramatic.



Boardwalk Empire serialul creat de Terence Winter( scenaristul din spatele Clanului Soprano) si produs de Martin Scorsese si Mark Wahlberg il aduce pe Steve Buscemi in rolul liderului incontestabil din Atlantic City, atat ca politician, cat si ca gangster. Seria realizata de HBO e o drama bazata pe figura istorica a politicianului corupt Enoch L. Johnson din Atlantic City, New Jersey. In epoca prohibitiei, stapanul incontestabil al Atlantic City-ului – o statiune pe plaja din sudul orasului New Jersey – era trezorierul orasului, Enoch „Nucky” Thompson (Steve Buscemi), deopotriva politician si gangster. Datorita pozitiei sale strategice la malul marii, la cateva minute de Philadelphia, cateva ore de New York si mai putin de o zi cu masina de Chicago, orasul era intersectia perfecta pentru traficantii de rom, iar Nucky Thompson a profitat din plin de asta.


Drama istorica Downton Abbey este ultima senzatie in Marea Britanie si SUA si marea revelatie a anului trecut si a primit in acest an nominalizari la 3 categorii importante: cel mai bun serial de drama, cea mai buna actrita principala in serial de drama (Michelle Dockery ) si cel mai bun actor principal in serial de drama (Hugh Bonneville). Serialul creat de postul TV britanic ITV si care s-a lansat in toamna lui 2010 a ajuns la sezonului 3 si a atras in 2011 in medie pe episod peste 11 milioane de englezi in fata televizoarelor si in jur de 6 milioane de spectatori in SUA. Intrigi pasionale, interpretari fantastice si costume fermecatoare asta aduce drama care prezinta un univers elegant in stilul "Gosford Park,” “The Remains of the Day” si “Atonement".


Creat de David Benioff, D.B. Weiss si produs de HBO, Game of Thrones a primit 12 nominalizari la Emmy in 2012 si a fost aclamat pentru atmosfera superba, intriga captivanta si interpretarile fantastice ale actorilor. Seria, inspirata de seria de romane de mare succes A Song of Ice and Fire scrisa de autorul si scenaristul George R. R. Martin, a devenit cel mai vandut serial peste hotare al celor de la HBO. Serialul a ajuns un adevarat fenomen si se difuzeaza in peste 60 de tari.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies