marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Apele tac, cel mai premiat scurtmetraj romanesc din toate timpurile: povestea impresionanta care a obtinut 75 de trofee

Un film de Anca Miruna Lazarescu, castigatoarea premiului Gopo pentru cel mai bun scurtmetraj in 2012, a reusit sa adune nu mai putin de 75 de trofee nationale si internationale, devenind astfel cel mai premiat film scurt romanesc al tuturor timpurilor.

Apele tac, cel mai premiat scurtmetraj romanesc din toate timpurile: povestea impresionanta care a obtinut 75 de trofee

articole relationate

 

Scurtmetrajul "Apele tac" a avut premiera la Festivalul de Film de la Berlin de anul trecut, a fost nominalizat la premiile Academiei de Film Europene in 2011 si spune povestea a doi prieteni, care, in 1986, vor sa fuga din tara trecand Dunarea inot. Pentru a fi sigur de reusita demersului, Gregor are o singura conditie: Vali trebuie sa isi lase in urma sotia.


Produs de Filmallee (Germania) si de Strada Film, scurtmetrajul ii are pe afis pe Toma Cuzin ("Hartia va fi albastra"), Andi Vasluianu ("California Dreamin'", "Despre Oameni si Melci", "Minte-ma frumos") si Patricia Moga.

"«Apele tac» este o productie perfecta si convingatoare, respecta trendurile noului cinema, fiind in acelasi timp, complet diferita. Este grandios intr-un stil non-comercial, o minune pe care o poti intalni o data in viata", scrie Süddeutsche Newspaper din Germania.

Scenariul este semnat de Anca Miruna Lazarescu, imaginea, de Christian Stangassinger si montajul, de Dan Olteanu.

Anca Miruna Lazarescu este regizor si scenarist. A inceput studiile de film in Germania, in 2000, unde a lucrat la mai multe scurtmetraje si documentare. Si-a petrecut o perioada de studii in Los Angeles, unde a facut asistenta la cateva episoade ale serialului de comedie "Scrubs" si a lucrat pentru CNN Entertainment.


"Apele tac" este filmul ei de absolvire a Universitatii de Televiziune si Film din München. In prezent, ea lucreaza la filmul ei de debut "68", care a primit deja premii de dezvoltare din partea FFA (Federal Funding), la Balkan Fund la Thessaloniki International Film Festival, la Torino Film Lab si MEDIA Funding. De asemenea, a primit finantare pentru productie la FFF-Bayern (Bavarian Film Funding) si este produs de aceleasi companii care au produs "Apele Tac" - Filmallee si Strada Film.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies