marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

"The Great Wall", cel mai scump film chinezesc produs vreodata, il are cap de afis pe Matt Damon. Imaginile care au starnit un scandal la Hollywood

Matt Damon pare sa fie in toate filmele in aceasta perioada. Actorul din seria Jason Bourne este starul principal in filmul "Thr Great Wall" despre construirea Marelui Zid Chinezesc.

The Great Wall , cel mai scump film chinezesc produs vreodata, il are cap de afis pe Matt Damon. Imaginile care au starnit un scandal la Hollywood

Filmul este si o poveste fantastica ce inconjoara legenda ridicarii Zidului Chinezesc, care se  opune istoriei oficiale, in care atacatorii sunt monstri.

Actorul american Matt Damon va interpreta rolul unui mercenar care va lupta impotriva invaziei monstrilor care ameninta China in filmul 'The Great Wall', cea mai recenta productie a prestigiosului regizor chinez Zhang Yimou, relateaza EFE.


Trailer-ul filmului, lansat joi, prezinta ipoteza ridicarii zidului impotriva unor creaturi monstruoase care vor sa invadeze China, ceea ce va incerca sa impiedice Matt Damon, alaturi de actorul chilian Pedro Pascal ('Game of Thrones') si de Andy Lau, printre altii.


Pelicula, care va avea premiera anul viitor, are un buget de 135 de milioane de dolari, si va deveni astfel cel mai scump film din istoria cinematografiei chineze. Este vorba de o productie a casei Legendary, ce a fost preluata de magnatul chinez Wang Jianlin, patronul multinationalei Wanda.

Insa, dupa aparitia trailerului, filmul a ajuns rapid in centrul controverselor, dupa ce mai multi oameni au criticat decizia de a pune un actor alb in centrul unei povesti asiatice. Actrita americana de origine chineza Constantine Wu a scris pe Twitter despre film ca "iarasi ne este prezentat mitul rasist cum ca doar un om de culoare alba poate salva omenirea", scriu cei de la The Guardian.


Zhang Yimou este unul dintre cei mai faimosi regizori chinezi din anii '80, cu multe filme premiate precum "Casa sabiilor zburatoare", "Lanul rosu" si "Eroul", desi in ultimii ani s-a axat mai mult pe filme de actiune comerciale.


Matt Damon, protagonistul unor filme celebre ca "Good Will Hunting", seria de spionaj 'Bourne' si SF-ul 'Elysium', a stat o perioada de timp in Ungaria, pentru a invata sa traga cu arcul si sa calareasca, abilitati necesare pentru a juca in 'The Great Wall'.
 


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies