marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cel mai talentat copil actor din anii '90: de la Back To The Future la The Hobbit. Cum arata Elijah Wood acum 23 de ani

Unul dintre cei mai talentati si impresionanti copii actori din anii '90 revine in 2012 cu rolul care l-a facut un star mondial, cel al hobbitului Frodo din trilogia Lord of the Rings in noile venturi din The Hobbit: An Unexpected Journey. Actorul care a implinit recent 31 de ani, a terminat filmarile la The Hobbit despre care a anuntat ca va fi un film extraordinar si sarbatoreste 23 de ani de cariera.

Cel mai talentat copil actor din anii 90: de la Back To The Future la The Hobbit. Cum arata Elijah Wood acum 23 de ani

Tu esti seful gastii tale. Faci programul oriunde esti, direct de pe telefon. m.procinema.ro – Ghidul tau mobil de filme


Are milioane de fani in lumea intreaga pe care i-a castigat cu rolul indragitului personaj Frodo Baggins din franciza Lord of the Rings care a strans incasari de 3 miliarde de dolari la nivel mondial, fiind in topul celor mai profitabile din istorie. Putini stiu ca actorul nascut in Iowa si-a facut debutul pe marele ecran cu un rol scurt  in filmul "Back To The Future II"  (Inapoi in viitor) din 1989. 


La 12 ani de la lansarea trilogiei Lord of the Rings care l-a facut un star mondial actorul revine cu rolul lui Frodo, insa din fericire pentru el nu se vor observa anii care au trecut, caci face parte dintre actorii asupra carora timpul nu pare sa lase urme adanci. Pe 28 ianuarie actorul a implinit 31 de ani si arata neschimbat fata de prima data cand a jucat rolul lui Frodo la 19 ani.


 

“Mi-am aniversat ziua de nastere la 19 ani  pe platourile de la Lord of The Rings, iar la 31 am fost tot acolo.  A fost pur si simplu minunat sa ma intorc. Am fost acolo timp de o luna, iar cea mai mare parte a timpului am petrecut-o zilnic cunoscand o multime de membri noi si reluand relatiile cu vechi prieteni. M-am simtit ca acasa, iar acei oameni parca ar fi parte din familia mea extinsa. A fost grozav“, a spus Wood pentru Collider.


Elijah Wood in primul sau rol in Back To The Future II (Inapoi in viitor) din 1989


Actorul a terminat filmarile pentru "The Hobbit”, o productie in doua serii cu buget de 500 de milioane de dolari sub comanda aceluiasi regizor Peter Jackson, dispus sa isi uluiasca fanii inca o data. "Este incredibil ca un numar mare de oameni, cu care am jucat in Stapanul Inelelor, va juca si in The Hobbit", a declarat Wood, care i-a avut colegi de platou pe Cate Blanchett, Sir Ian McKellen, Andy Serkis, Orlando Bloom, Christopher Lee, Martin Freeman, Hugo Weaving, Luke Evans, Evangeline Lilly si Richard Armitage.


Elijah Wood in 1991/2012

 

Criticul Roger Ebert l-a numit cel mai talentat copil actor de la Hollywood pentru numeroase sale roluri apreciate si recunoscute din perioada in care era inca un pusti. Impins de mama sa, actorul a intrat in lumea modelingului de la 7 ani iar prima sa aparitie televizata a fost intr-un videoclip al cantaretei Paula Abdul (Forever Your Girl). Printre rolurile sale apreciate din perioada copilariei se numara cele din filmele Avalon - 1989 (avea doar 9 ani) nominalizat la 4 premii Oscar, Internal Affairs( 1990) unde a jucat alaturi de Richard Gere, "Paradise" (1991), unde a lucrat cu Melanie Griffith si Don Johnson. La varsta de 11 ani a jucat alaturi de Mel Gibson si Jamie Lee Curtis, in filmul Forever Young (Pururea tanar).


Fanii il mai stiu din filme ca The Good Son, North, Etternal Sunshine of the Spotless Mind, Deep Impact, The Adventures of Huck Finn, Flipper, Oliver Twist, The Faculty, Happy Feet, 9, insa rolul carierei sale ramane cel din trilogia Lord of The Rings. Filmele in care jucase Elijah Wood din 2000 incoace au inregistrat cea mai mare medie de rating printre actorii din prezent.

Elijah Wood  in 2001 cand a lansat The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

 

Actiunea din The Hobbit: An Unexpected Journey  reia povestea din romanul "The Hobbit" scris de J. R. R. Tolkien si lansat  in 1937. Bilbo Baggins (Martin Freeman) este luat pe sus intr-o noua aventura extraordinara in care pleaca sa recupereze regatul pierdut al dwarf-ilor din  Erebor din ghiarele dragonului Smaug (Benedict Cumberbatch). In urma unui plan pus la cale de Gandal (Ian McKellen), Bilbo se trezeste in compania a 13 dwarfi si a legendarului luptator - Thorin Oakenshield (Richard Armitage).


The Hobbit: An Unexpected Journey ( 2012)
Regizor: Peter Jackson
Actori: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage
Buget: 250 de milioane de $
Lansare: 14 decembrie 2012

Sursa foto: Getty



Modifică setările cookies