marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cel mai vechi studio de la Hollywood face 100 de ani. 11 lucruri pe care nu le stiai despre filmele facute de Universal. Cum trebuia sa se numeasca ET

Cel mai vechi studio de la Hollywood, Universal care a incantat milioane de oameni cu filme ca Jurassic Park, E.T.: The Extra-Terrestrial, Jaws, trilogia Bourne, seria Fast and Furious, Mumia, American Pie, Schindler's List, Out of Africa, American Graffiti, Gladiatorul, Spartacus implineste 100 de ani, ocazie cu care a lansat o serie de fapte mai putin cunoscute din istoria studiourilor.

Cel mai vechi studio de la Hollywood face 100 de ani. 11 lucruri pe care nu le stiai despre filmele facute de Universal. Cum trebuia sa se numeasca ET

Fondat de un neamt - Carl Laemmle in 1912, pe 30 aprilie, cu doar 6 zile mai devreme fata de un alt mare studio rival - Paramout Pictures, Universal face parte din randul celor mai vechi 5 studiouri care au dominat si domina si astazi lumea filmului alaturi de Paramount, MGM, Fox si Warner.

In 1915, Universal City se lauda deja cu primar, politie proprie si toate cele necesare pentru a produce filme cap-coada sub un singur acoperis. Inca de la deschiderea lor, oamenii puteau sa faca un tur al studiourilor  iar pana astazi peste 100 de milioane de oameni l-au vizitat.

In 2011, Universal a terminat pe locul 5 in topul incasarilor in box office dupa Paramount Pictures, Warner Bros, Sony si Walt Disney Studios. Printre marile filme ale lor lansate in 2012 se numara Dr. Seuss' The Lorax , Battleship, Snow White and the Huntsman si The Bourne Legacy.

Cu ocazia centenarului fanii americani au ales si cea mai memorabila scena din filmele create de Universal. Aceasta a mers la  celebrul moment din E.T. the Extra-Terrestrial (1982), in care simpaticul extraterestu isi foloseste puterile telechinetice ca sa decoleze cu bicicleta si sa ajunga la OZN-ul alor sai. Secventa cu baietelul Elliott pedaland noaptea deasupra padurii pe fundalul Lunii pline si cu E.T. in cosuletul bicicletei este chiar momentul de climax al filmului.

Un alt moment memorabil a fost scena  "You’re gonna need a bigger boat" din Jaws alaturi de celebrul discurs al lui  Russell Crowe din Gladiatorul - "My name is Maximus Decimus Meridius"



 

11 lucruri pe care nu le stiai despre Universal


1. Titlul initial pentru "E.T.: The Extra-Terrestrial" era "A Boy's Life."

2. In filmul clasic al lui Alfred Hitchcock "The Birds," Tippi Hedren a fost taiata pe fata de o pasare

3. In celebra scena de la dus din "Psycho" sunetul lamei de otel despicand carnea victimei ( Janet Leigh) a fost creat prin infigerea unui cutit intr-un pepene galben

4. Primul film realizat la Universal City a fost Damon and Pythias in 1914.

5. In scenele din Gladiatorul de la Colosseum doar primele doua randuri aveau oameni, restul era generat pe calculator.

6. Filmul "E.T.: The Extra-Terrestrial" este pelicula cu cele mai mari incasari din istoria studiourilor:  435 de milioane de dolari.

7. Universal Studios a castiga primul premiu Oscar pentru All Quiet on the Western Front in 1930.

8. Cand Jurrasic Park se afla in faza de post productie,Steven Spielberg a inceput in Polonia munca la Schindler’s List , insa continua sa lucreze la film prin satelit gratie tehnologiei pusa la dispozitie de George Lucas.

9. Scarface din 1932 a fost primul in care s-a folosit pistolul mitraliera Thompson.

10. Discursul final al lui Gregory Peck in To Kill a Mockingbird a fost filmat o singura data.

11. Universal a adus oamenilor primele filme ale lui John Ford, Clint Eastwood, Steven Spielberg, Norman Jewison, Ben Stiller, Robert Zemeckis, John Hughes, Amy Heckerling, Spike Jonze, Zack Snyder si Judd Apatow.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies