marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai amuzante roluri din cariera lui Eddie Murphy: 10 filme care l-au transformat intr-un rege al comediilor

Eddie Murphy este unul dintre cei mai indragiti actori de comedie din SUA, cu o cariera intinsa pe 3 decenii, in care a facut hituri de la "Politistul din Beverly Hills"si pana la seria animata Shrek, unde i-a dat voce simpaticului magarus. Diseara il poti vedea la Pro Cinema in "Un print in America", de la ora 22:00

Cele mai amuzante roluri din cariera lui Eddie Murphy: 10 filme care l-au transformat intr-un rege al comediilor

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU CELE MAI COMICE ROLURI ALE LUI EDDIE MURPHY

 

Simtul umorului si spontaneitatea au fost atuurile cu care Murphy a ajuns unul dintre cei mai respectati actori de la Hollywood. Brett Ratner, alaturi de care a facut comedia Tower Heist l-a numit pe Eddie Murphy "un geniu al comediei, unul din cei mai mari si mai influenti artisti care fac spectacole live care au existat vreodata".

 

Eddie Murphy si-a inceput cariera cu stand-up comedy la 15 ani, iar la 18 ani a devenit a devenit cel mai tanar membru al emisiunii "Saturday Night Live".

 

De la poveste la lumea reala e cale lunga. Vezi cum o parcurge Eddie Murphy! Astazi/ ACUM prinde Filmul de 10 -„Un print in America” la ProCinema!

Dupa un debut fulminant in cariera, la inceputul anilor '90, cu filme precum "48 de ore", "Politistul din Beverly Hills" si "Nopti in Harlem", actorul in varsta de 49 de ani a jucat, in ultimii ani, in productii cinematografice precum "Profesorul Trasnit si Clanul Klump", "Dr. Dolittle" si "Norbit".


Eddie Murphy a primit, in 2007, un Glob de Aur pentru cel mai bun rol secundar, pentru partitura din musicalul "Dreamgirls", fiind totodata nominalizat la premiile Oscar. Totusi, el are la activ si cinci premii Zmeura de Aur pentru cea mai proasta prestatie actoriceasca, dintre care trei pentru filmul "Norbit", in care a jucat trei personaje.

 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies