marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai apreciate momentele ale serii: discursuri emotionante si magia din The Sound of Music readusa pe scena Oscarurilor intr-un moment unic

Ca la orice final de gala a Premiilor Oscar, tragem linie si analizam care au fost cele mai bune momente sau cele mai slabe. Editia din acest an a fost "cuminte", putin mai anosta decat decat cea de anul trecut.

Cele mai apreciate momentele ale serii: discursuri emotionante si magia din The Sound of Music readusa pe scena Oscarurilor intr-un moment unic

In acest an, discursurile castigatorilor au fost puternice, cu mesaje sociale sau politice. Toti cei care au urcat pe scena s-au facu cumva remarcati, de cele mai multe ori prin discursuri inflacarate.

 

 

"Norocul, carisma conteaza. Dar azi mi-a adus noroc Michael Keaton. E greu sa vorbesti despre acel nemernic, ego-ul. Pentru ca cineva sa castige, cineva trebuie sa piarda. Dar paradoxul e ca adevarata arta, expresia individuala a fiecarui coleg nominalizat nu poate fi comparat si etichetat sau infrant. Arta lor exista si va ramane sub testul timpului. Sunt onorat si umil pentru aceasta recunoastere din partea voastra. Sunt aici pentru ca actorii si producatorii si toti ceilalti m-ai ajutat. Richard Linklater esti un maestru, iti multumesc. Va iubesc pe toti si imi salut compatriotii mexicani" a spus Alejandro Gonzalez Inarritu in discursul sau de multumire pentru cel mai bun regizor.

 

 

Patricia Arquette, castigatoare a Oscarului pentru rol secundar, a adus in discutie statutul femeilor si lupta pentru drepturi egale.  "Multumesc Academiei, frumoaselor mele colege nominalizate. Multumesc echipei si familiei mele din Boyhood, Ethan Hawke, Ellar Coltrane si Richard Linklater. Le multumesc tuturor femeilor care au nascut si celor care isi platesc taxele, ne-am luptat pentru toate aceste drepturi. Noi femeile trebuie sa avem drepturi egale ca toti cetatentii din SUA. Va multumesc". Insa, dupa Oscar, reactille pe Twitter au fost impartite, o parte dintre fani neintelegand ce a vrut sa zica actrtia si au acuzat-o de sexism, iar altii de rasism, ca n-a zis nimic de femeile de culoare.

 

 

Dar poate ca unul dintre cele mai neasteptate discursuri a venit din partea scenaristului Graham Moore, castigator pentru scenariul adaptat al filmului The Imitation Game. "N-am fost niciodata pe o scena sa vad atatia oameni profesionisti, pe care ii admir. Trebuie sa va spun ceva: cand aveam 16 ani, am incercat sa ma sinucid. Ma simteam ciudat. Azi sunt aici, iar celor care se simt diferiti, le transmit sa ramaneti asa si cand aveti ocazia transmiteti acest mesaj mai departe." a fost discursul surprinzator pe care l-a tinut scenaristul filmului The Imitation Game

 

 

John Legend si solistul Common au avut un moment puternic si emotionant, dupa ce au intepretat melodia "Glory" din filmul "Selma". Apoi au urcat pe scena sa isi ridice trofeul pentru cel mai bun cantec, iar discursul lor a readus in atentie faptele realizate de Martin Luther King Jr si lupta pentru egalitate si libertate.

 

Dar, poate cel mai emotionant moment al serii a fost oferit de nimeni alta decat Lady Gaga. Aceasta a creat un moment de basm cand a cantat melodiile celebre de pe coloana sonora a filmului "Sunetul muzicii", care aniverseaza 50 de ani. Daca la inceput, a parut stranie alegerea artistei pop, diva a demonstrat ca are talent inzecit si ca poate sa ofere momente unice. Surpriza serii a fost prezenta actritei Julie Andrews, protagonista filmului premiat cu 5 Oscaruri. Nici macar Lady Gaga nu se astepta ca aceasta sa vina, fiind o surpriza tinuta in secret cu mare atentie.

 

Mesajul lui J.K.Simmons a creat confuzie in randul fanilor. J.K. Simmons urca, in aplauzele intragii sali, sa isi ridice trofeul. "Wow, va multumesc. Multumesc Academiei, tuturor celor implicati in realizarea lui Whiplash si ii sunt recunoscator sotiei mele. Iti multumesc pentru iubirea, intelepciunea si rabdarea. Si vreau sa va spun ceva, sunati-i pe parintii vostri. Daca aveti un parinte si va e dor de ei, nu le dat sms, sunati-i. Va multumesc, va iubesc mama si tata." a spus actorul J.K.Simmon, recompesant pentru rolul magistral din Whiplash. Dar multi s-au intrebat ce legatura avea mesajul sau cu momentul.

 

Eddie Remdayne ne-a cucerit inca o data inimile pentru ca ramane acelasi britanic simpatic si modest. "Sunt constient ca sunt un om foart, foarte norocos" a spus actorul in discursul sau. Ascensiunea lui e incredibila, batalia a fost apriga in aceasta categorie, dar eforturile sale au fost rasplatite.

 

Nu trebuie trecute cu vederea nici momentele de pe covorul rosu, cand starurile ne-au surprins cu aparitiile lor. Rosamund Pike a impresionat intr-o rochie rosie Givenhcy


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies