marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Revista Empire a ales cele mai bune 10 filme din istorie: ce productie a ocupat primul loc

Cititorii revistei britanice Empire au fost pusi sa aleaga topul celor mai bune filme din istorie. Astfel, revista Empire a alcatuit o lista cu 301 titluri, votate de 250.000 de fani. Topul este plin de surprize si nu este chiar in conformitate cu cel al criticilor. Surpriza cea mare vine chiar de la titlul ce ocupa prima pozitie, surclasand capodopera The Godfather, al lui Francis Ford Coppola.

Revista Empire a ales cele mai bune 10 filme din istorie: ce productie a ocupat primul loc

 

 

GALERIE FOTO Vezi topul celor mai bune 10 filme din istorie


 

"Imperiul Contraataca/ Star Wars: The Empire Strikes Back", al doilea film din franciza SF "Razboiul stelelor", regizat de George Lucas in 1980, a fost desemnat cel mai bun film din toate timpurile, conform revistei Empire. Chiar daca este unul dintre cele mai populare filme din istorie, este o reala surpriza ca a fost ales de cititori direct pe locul 1.


 

 

Pe locul al doilea s-a clasat filmul "Nasul/ The Godfather" (1972), de Francis Ford Coppola, iar locul al treilea a revenit filmului "Cavalerul negru/ The Dark Knight" (2008), de Christopher Nolan.

 

 

 

 

 

Intr-un interviu acordat revistei Empire, cineastul George Lucas, creatorul francizei "Razboiul stelelor", a declarat: "Este un adevarat privilegiu sa vad ca filmul meu ocupa primul loc in acest top. Este un film plin de emotie, dar intr-un fel diferit fata de «Star Wars: Episode IV - A New Hope». Este putin mai matur, mai adult". Cu siguranta, acest film reprezinta filmul care a schimbat vietile a multe generatii.

 

Asa cum era de asteptat, din top nu putea lipsi The Godfather, considerat de multi drept cel mai bun film din istorie. Filmul lui Coppola are parte nu doar de una dintre cele mai usor de recunoscut replici "I'm gonna make him an offer he can't refuse", dar si unul dintre cele mai stralucite scenarii, dus la statutul de capodopera de maniera regizorala absolut geniala. Dar poate, mai mult ca orice, interpretarile actorilor ca Marlon Brando sau Al Pacino fac din acest film unul nemuritor.

 

 

 


 

Pe locul 3 s-a clasat The Dark Knight, al regizorului Christopher Nolan.  Nu e de mirare ca fanii l-au pus pe podium, tinand cont cat de popular si iubit este acest film in randul cinefililor. Jokerul lui Heath Ledger a hipnotizat pentru totdeauna publicul, care a descoperit in trilogia lui Christopher Nolan nu doar cel mai bun film cu si despre super eroi, ci un film complex, cu un scenariu stralucit, interpretari geniala si o coloana sonora de execptie. De altfel, The Dark Knight are toate elementele unui film bun, politist, in centrul caruia se afla un clovn psihopat care declanseaza haosul. Povestea lui Batman a fost redata la un alt nivel in acest film, care poate sa stea lejer in topul capodoperelor cinematografice.

 

In primele 10 pozitii se mai afla si filme celebre ca The Shawshank Redemption, care de 20 de ani ramane cel mai bun film in Top 250 IMDb.com. Pe locul 10 a intrat Inception, un alt film al regizorului Christopher Nolan, care a intrigat, uimit si fascinat cinefilii. E drept, a contat si distributia de vis, formata numai din nume sonore ca Leonardo DiCaprio, Marion Cotillard, Michael Caine. 

 

Vezi topul in intregime aici

 

Sursa: Empire

Sursa foto: Empire


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies