marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai bune 250 de filme din istorie ... in mai putin de 3 minute. Cate dintre ele ai vazut?

Editorul Jonathan Keogh a realizat un montaj de 3 minute cu scurte scene din toate filmele incluse in celebrul top 250 cele mai bune pelicule din istorie facut de site-ul IMDb. Clipul la care s-a lucrat timp de peste o luna a devenit viral pe internet si prezinta o calatorie epica in lumea cinematografiei si a Hollywoodului.

Cele mai bune 250 de filme din istorie ... in mai putin de 3 minute. Cate dintre ele ai vazut?


"Are you not entertained?” tipa Russell Crowe in rolul lui Maximus din Gladiatorul in cadrul unei secvente ce apare in clip. Imaginile pe muzica celor de la Beatles si cea a lui Joan Jett fac parte din pelicule precum: Inchisoarea ingerilor (1994), Nasul (1972), Pulp Fiction (1994), Bunul, raul si uratul (1966), Cavalerul negru (2008), Lista lui Schindler (1993), Matrix (1999), Memento (2000), dar si The Avengers (2012).

Cu siguranta, nu exista vreun top facut de reviste sau site-uri specializate care sa contina filmele preferate ale tuturor cinefililor.  Mereu vor fi dezamagiri si nemultumiri. Topul celor mai bune 250 de filme de pe IMDb cuprinde doar filmele ce au primit o medie de peste 8 stele din 10 si care au strans cele mai multe/mari "note" din partea utilizatorilor, de obicei peste 25.000 de aprecieri facute de cinefili. Acestora li se reproseaza ca voteaza in euforia momentului si aduc in top filme care nu vor rezista testului timpului.

Ca o alternativa la acest top care se modifica periodic si care cuprinde filme mai "actuale" este clasamentul realizat de Institutul American de Film care cuprinde cele mai bune 100 de filme din toate timpurile, ales de un juriu specializat si care nu ia in considerare doar premiile si popularitatea filmelor, ci si impactul cultural, reactia criticilor, semnificatia istorica.


Top 250 filme IMDb


Top 100 filme AFI

 



Modifică setările cookies