marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai citate replici din filme celebre: de la "Say hello to my little friend" la "May the force be with you"

Filmul este parte din viata noastra. Unele au un impact atat de mare asupra noastra incat ajungem sa folosim replici celebre in viata de zi cu zi. Pro Cinema a ales un top cu 10 dintre cele mai folosite replici celebre din filme.  "Houston, we have a problem" si pana la "Say hello to my little friend" sunt doar cateva dintre replicile legendare, cunoscute si refolosite in alte productii sau de catre fani, in viata de zi cu zi.

Cele mai citate replici din filme celebre: de la Say hello to my little friend la May the force be with you

 

10. Bond. James Bond - Dr.No
Regizor: Terence Young
Distributie: Sean Connery, Ursula Andress, Bernard Lee  

Filmele din seria James Bond sunt unele dintre cele mai reprezentative productii din istorie. Povestea spionului englez a ramas vie de-a lungul zecilor de ani si a fost prezentata de mai multi actori precum Sean Connery si Pierce Brosnan. Replica l-a facut celebru pe Connery si a fost refolosita in sute de moduri. Fiecare dintre noi, am spus intr-un context sau altul replica de prezentare a celui mai celebru spion din cinematografie.

 

 



9. I'm the king of the world - Titanic

Regizor: James Cameron
Distributie: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane

Toata lumea stie de povestea de dragoste dintre artistul sarac si o tanara femeie nefericita de statutul de viata ridicat. In afara de finalul tragic al filmului, Titanic a ramans in istorie si datorita melodiei lui Celine Dion, dar si a replicii I'm the king of the world, care pentru fani a devenit o replica sinonima cu Leonardo DiCaprio. Replica a fost folosita de insusi James Cameron, atunci cand Titanicul lua Oscarul pentru cel mai bun film.

 



8. I see dead people - The Sixth Sense

Regizor: M. Night Shyamalan
Distributie: Joel Osment, Bruce Willis, Toni Collette

Considerat unul dintre cele mai interesante filme de groaza din istorie, The Sixth Sense prezinta povestea unui baietel care vede oameni morti. Personajul lui Joel Osment este unul remarcabil pentru disperarea, dar in acelasi timp calitatea adorabila a sa. Celebra sa replica a devenit una dintre cele mai folosite, dar si parodiate.

 

7. You can't handle the truth! - A Few Good Men
Regizor: Rob Reiner
Distributie: Tom Cruise, Jack Nicholson, Demi Moore

Jack Nicholson sustine cu atata tarie si convingere un discurs in fata curtii, incat uiti ca este un film.  Discursul sau iti da fiori pe sira spinarii, iar cuvintele sale au fost de mai multe ori folosite in tot felul de productii, chiar si parodii.

 

 

6. There's no place like home - Wizard of Oz
Regizor: Victor Fleming, George Cukor
Distributie: Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger

Dorothy repeta la nesfarsit aceasta replica la sfarsitul filmului. Replica a devenit una dintre cele mai cunoscute, asociata imediat cu capodopera cinematografica din care a facut parte Judy Garland.

 

5. You had me at hello si You complete me - Jerry Maguire
Regizor: Cameron Crowe
Distributie: Tom Cruise, Cuba Gooding Jr., Renée Zellweger

Aceste replicii sunt probabil cele mai folosite atunci cand vine vorba despre filme romantice. Personajele lui Zellweger si lui Cruise isi impartasesc dragostea intr-un mod original. Milioane de femei isi doreau ca Tom Cruise sa le spuna asta, iar replica a devenit ultra folosita atat in cultura populara, cat si in alte filme.

 

4. Say hello to my little friend - Scarface
Regizor: Brian De Palma
Distributie: Al Pacino, Michelle Pfeiffer, Steven Bauer

 

Atat Scarface, cat si acest citat nu au nevoie de nicio prezentare. Unul dintre cele mai impresionante filme din istorie il aduce pe Al Pacino intr-un rol memorabil, care i-a definit cariera. Iar scena in care Tony Montana isi prezinta mitraileriera drept "bunul meu prieten" a devenit in timp printre cele mai cunoscute, utilizata in diferite contexte.

 



 

3. Huston, we have a problem - Apollo 13
Regizor: Ron Howard
Distributie: Tom Hanks, Bill Paxton, Kevin Bacon

Daca nu ati auzit macar o data replica, ceva este in regula cu voi.:) Atat de folosita si de parodiata, replica a devenit una dintre cele mai cunoscute din istoria filmului.




2. May the force be with you - Star Wars

Regizor: George Lucas
Distributie: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher

 

May the force be with you a devenit replica unei generatii. In cele 4 decenii de cand s-a lansat Star Wars, acest citat a declansat un fenomen mondial, trecand bariera cinematografica si devenind un bun al culturii populare.



 

1. I have a feeling we're not in Kansas anymore - Wizard of Oz
Regizor: Victor Fleming, George Cukor
Distributie: Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger

The Wizard of Oz este unul dintre cele mai cunoscute filme din toate timpurile, dar si productia cu un numar considerabil de replici care au ramas in istorie.


 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

Intră în atmosfera de Paște cu Scrisorile Maicii Tereza

O dramă care explorează viața Maicii Tereza (Juliet Stevenson) prin prisma scrisorilor pe care aceasta le-a scris prietenului și consilierului sau spiritual, părintele Celeste van Exem (Max von Sydow), pe o perioadă de aproape cincizeci de ani.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies