marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Festivalul de Film de la  Toronto: 60 de imagini superbe de la Festival

Editia din 2012 a Festivalului de Film de la Toronto, considerat cel mai important eveniment de profil de peste Ocean, si-a deschis portile pe 8 septembrie si se va incheia pe 16 septembrie.

Festivalul de Film de la Toronto: 60 de imagini superbe de la Festival


Galerie foto: cele mai frumoase 60 de imagini de la Festivalul de Film de la Toronto!


Pe langa filme, Toronto a fost in centrul atentiei si datorita numarului mare de vedete pe metru patrat. La Toronto actritele Naomi Watts, Jennifer Lawrence sau Eva Mendes au impresionat publicul, nu doar cu jocul actoricesc, ci si cu eleganta lor.


Festivalul de Film de la Toronto din 2012 a inceput in forta cu filme care au starnit interesul cinefililor din intreaga lume. De la Looper, pelicula care a deschis evenimentul si pana la Cloud Atlas, cel mai complex film al anului, cinefilii prezenti la eveniment au avut o pleiada de filme interesante de vazut.


Drama artistica a lui Terrence Malick, "To The Wonder" le-a adus la premiera pe covorul rosu pe Rachel McAdams si Olga Kurylenko. To The Wonder se centreaza pe povestea lui Neil (Ben Affleck), un barbat care nu isi mai gaseste scopul in viata si decide sa plece intr-o calatorie in Paris. Acolo, acesta incepe o aventura pasionala cu europeanca Marina (Olga Kurylenko). Neil revine acasa in Oklahoma si decide sa se insoare cu Marina, insa relatia lor se destrama la fel de repede cum a inceput si incepe o noua poveste de dragoste cu o fosta iubire din tinerete, Jane (Rachel McAdams).


 

O alta pelicula care a atras atentia a fost The Impossible, o drama coplesitoare despre dezastrul pe care l-a lasat in urma tsunami-ul din Oceanul Indian in 2004. The Impossible, drama regizata de J.A Boyana cu Naomi Watts si Ewan McGregor este inspirata din fapte reale si urmareste povestea unei familii  prinsa in catastrofa naturala care a zguduit lumea la sfarsitul anului 2004.


In film, Naomi Watts si Ewan McGregor sunt Mary si Henry, un cuplu aflat in vacanta cu cei trei copii in Thailanda. Pentru ei, aceasta vacanta este Raiul pe Pamant, insa in dimineata de 26 decembrie, visul lor frumos se transforma in cel mai rau cosmar posibil. In timp ce se bucura de peisajele superbe, familia aude sunetul ingrozitor al tsunami-ului si intr-o fractiune de secunda sunt inghititi de valurile gigantice si se pierd unul de celalalt.


Naomi Watts la premiera filmului The Impossible

 

Insa, pe langa filme, Toronto a fost in centrul atentiei si datorita numarului mare de vedete pe metru patrat. Covorul rosu de la Toronto a fost plin ochi cu staruri care au impresionat publicul prin tinutele lor. Actritele  Naomi Watts,Jennifer Lawrence, Eva Mendes au atras toate privirile, insa nici starurile masculine ca Bradley Cooper, Ryan Gosling, Johnny Depp n-au fost mai prejos.

Colin Firth

 

Dintre filmele care au atras cel mai mult atentia la Toronto, se numara The Place Beyond The Pines, Cloud Atlas, Silver Lingins Playbook, The Master, Anna Karenina.


Jennifer Lawrence

 

"Cloud Atlas", o adaptare cinematografica a fratilor Wachowski dupa romanul lui David Mitchell, in care joaca Hugh Grant si Halle Berry a fost aplaudata la scena deschisa dupa prima vizionare, iar o parte dintre criticii fascinati de viziunea artistica a fratilor Wachoswki au numit filmul o capodopera.

 

"The Place Beyond the Pines" ii reuneste pe regizorul si scenaristul Derek Cianfrance cu Ryan Gosling, cei doi lucrand impreuna la drama "Blue Valentine" in 2010. Blond, tatuat si rebel Ryan Gosling se intoarce pe marile ecrane cu un rol asemanator cu cel din Drive, 2011. Drama spune povestea unui cascador pe motocicleta Luke (Ryan Gosling) care ajunge sa comita o infractiune pentru a-si intretine familia si se va confrunta cu un politist ajuns politician (Bradley Cooper).


Eva Mendes

Eva Mendes o interpreteaza pe Romina, iubita lui Luke alaturi de care are un baiat Jason ( Dane DeHaan). Cand tatal, un expert in cascadorii pe motocicleta, ramane fara serviciu, acesta se apuca de jefuit banci pentru a a-si putea intretine copilul. Titlul filmului vine de la numele orasului Schenectady care inseamna, in limba Mohawk, "beyond the pine pines", adica "locul de dincolo de pini".

Filmul scris si regizat de Derek Cianfrance i-a facut pe multi distribuitori de film sa saliveze deja dupa el - a declarat Lia Buman directoare de achizitii de la FilmDistrict.


Printre celelalte filme care au atras atentia marilor distribuitori de film la Toronto sunt "The Reluctant Fundamentalist" al regizoarei Mira Nair.  Cu o distributie formata din Riz Ahmen, Kate Hudson, Kiefer Sutherland, Live Schreiber si Martin Donovan este un thriller politic despre un pakistanez absolvent de Princeton care vaneaza succesul pe Wall Street insa ajunge sa fie prins intre aspiratiile profesionale, o criza de ostatici si loialitatea catre tara natala.

Pierce Brosnan

O alta productie care a starnit interes este comedia-drama "Arthur Newman", regizata de Dante Ariola. Cu Emily Blunt, Colin Firth si Anne Heche, filmul urmareste povestea a doi oameni, interpretati de Emily Blunt si Colin Firth, care se muta impreuna intr-o casa abandonata incercand sa scape de trecutul lor dureros.

 

Drama "Argo", cu Ben Affleck, despre operatiunea de salvare a unor diplomati americani din Iran, in 1979, a fost vazuta in premiera la Toronto si criticii l-au numit imediat un candidat serios la Oscarurile din 2013.
 

La acelasi festival vor avea premierele si alte pelicule asteptate cu mare interes de cinefili, precum adaptarea romanului "Copiii de la miezul noptii", de Salman Rushdie, regizata de cineasta indiana Deepa Mehta, dar si noi ecranizari ale unor opere literare clasice precum "Marile sperante" de Charles Dickens, "Anna Karenina" de Lev Tolstoi si "Mult zgomot pentru nimic" de William Shakespeare. Dustin Hoffman, isi va prezenta debutul regizorul, "Quartet", la Toronto. Costa-Gavras, Neil Jordan, Robert Redford si David O. Russell se afla printre regizorii cu nume sonore ale caror filme apar in programul festivalului canadian.


 

Bradley Cooper si Robert De Niro


 

 

Evenimentul din Toronto a devenit cel mai important festival de film din America de Nord si a servit adeseori drept o platforma de lansare pentru numerosi actori si regizori. Festivalul de la Toronto este considerat un concurent serios al prestigiosului Festival de Film de la Venetia, care s-a incheiat pe 8 septembrie.

Keira Knightley


Sursa foto: Getty


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies